Šport
18 ogledov

"Reči gredo v pravo smer"

Marcel Rodman je pohvalil odlično vzdušje v reprezentanci. (Foto: SPS) Žurnal24 main
Na letošnjem svetovnem prvenstvu elitne divizije na Slovaškem bo selektor slovenske reprezentance Matjaž Kopitar zagotovo veliko stavil tudi na napadalca Dunaja Marcela Rodmana.

V ponedeljek ste se pridružili reprezentanci ...
Po petih dneh je fino spet biti na ledu. Zelo hitro se namreč pozna pavza. Menim, da bo čez dan ali dva že vse tako, kot bi moralo biti. Zdaj si je treba nabrati nove energije, ker so pred nami zelo težke tekme.

Imate novega selektorja. Kako bi primerjali reči s preteklimi leti?
Že decembra smo videli, da so spremembe prinesle neko pozitivno energijo. Tudi v garderobi se to takoj čuti. Fantje zelo pridno trenirajo. Opravil sem sicer le en trening, a se takšne stvari takoj začutijo. To je prvi pogoj, ki ga potrebuješ za dobro delo. Prepričan sem, da gredo reči v pravo smer.

Kaj pričakujete od pripravljalnih tekem?
Če po pravici povem, ne vem, kaj lahko pričakujem. Najprej igramo z Madžari. Oni so tik pred domačim prvenstvom divizije I in naredili bodo vse, da zmagajo. Nam pa prvi tekmi nista tako pomembni. Rezultat ni pomemben, bolj se bomo posvetili sami igri. V petek jo bomo začeli šele graditi, vrhunec pa nas čaka kasneje. Na tekmah narediš največje spremembe in treba je zelo hitro rasti kot ekipa. Začetek ni tako pomemben, važen je predvsem konec.

Tokrat vas je v garderobi pričakalo kar nekaj neznanih obrazov ...

Res je, kar nekaj jih ne poznam. A se mi zdi, da je zdaj že vsako leto nekaj podobnega. To je le pozitivna zadeva. Tisti, ki smo nekoliko starejši in izkušenejši, stvari ne spreminjamo veliko, ostali pa se marsičesa nalezejo in naučijo, vsi pa zelo hitro zadihamo kot prava ekipa. Krog se neprenehoma obrača. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.