Šport
67 ogledov

Red Bull se je odločil pred VN Rusije

sebastian vettel 4. Sebastian Vettel (2007 - ...) - 308 milijonov evrov 4. Sebastian Vettel (2007 - ...) - 308 milijonov evrov
Red Bull je odločitev o degradaciji Daniila Kvjata sprejel pred dirko za VN Rusije, trdi Sebastian Vettel.

Daniil Kvjat je na domači dirki v Sočiju dvakrat trčil v dirkalnik Sebastiana Vettla in v prvem krogu končal dirko štirikratnega svetovnega prvaka.

Upoštevajoč dogajanje na dirki za VN Kitajske, kjer sta bila v incident vpletena oba omenjena akterja, se je Red Bull odločil, da bo Kvjata poslal nazaj v razvojno ekipo Toro Rosso, njegovo mesto pa bo zasedel Max Verstappen.

Vettel, ki se je prav tako kalil v Red Bullovi mladinski šoli, je na tiskovni konferenci pred dirkaškim koncem tedna v Španiji razkril, da je bila odločitev o Kvjatu sprejeta še pred incidentom v Sočiju.

''Ne verjamem, da je to kakorkoli povezano s tem, kar se je zgodilo v Sočiju, saj sem izvedel, da so se odločili že prej. To je dobra novica za enega dirkača in ne tako dobra za drugega. Lahko rečemo, da je Red Bull močnejša ekipa, ki ima na razpolago več virov,'' je dejal dirkač Ferrarija.

''Max ima lepo priložnost, za Daniila pa to ni bila najboljša odločitev. Vprašati morate tiste, ki so vpleteni v to zgodbo,'' je dodal nekdanji dirkač Red Bulla.

Šef avtrijske ekipe Christian Horner je zatrdil, da odločitve niso sprejeli na vrat na nos, temveč so o vsem skupaj temeljito premislili. ''Marsikdo je nesrečo v Rusiji videl kot povod, a treba je upoštevati občutno več dejavnikov kot eno nedeljsko popoldne. Odločitev ni bila lahka. Sprejeli smo jo po dolgem premisleku o dolgoročni prihodnosti Red Bulla,'' je povedal Horner in dodal, da je bila rošada dirkačev samo vprašanje časa.

Vettel je razkril, da se mu je Kvjat opravičil za incident v Rusiji, zaradi česar ga zelo spoštuje. ''Zadnja dirka ni pravi pokazatelj za Daniila. Za razliko od nekaterih kolegov je zbral pogum, da me je poklical in povedal svoj vidik. Spoznal je, da je naredil napako in zame je na tem mestu zgodba zaključena. Seveda sem bil zelo razburjen in razočaran, a to se dogaja. Ni zagotovila, da ne bom v nedeljo žrtev svoje napačne presoje. Napake se dogajajo,'' je dejal Nemec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.