Šport
43 ogledov

Refleks, ki je rešil življenje

Shaun Cunningham kij otrok Reševalni pas/Twitter
Gasilec, ki je na prijateljski tekmi preprečil grozljivo poškodbo svojega sina, je razkril, da je reagiral instinktivno. ''Zaščitil sem sina,'' je pojasnil ''superjunak'' iz resničnega življenja.

Pred dnevi je svetovni splet obkrožila fotografija neznanega navijača, ki je na prijateljski tekmi med ekipama Pittsburgh Pirates in Atlanta Braves blokiral kij enega od igralcev in osemletnika, ki bi v nesreči lahko utrpel precej strašljivo poškodbo, rešil pred brutalnim udarcem.

Fotografija je postala viralna po objavi fotonovinarja Christopherja Hornerja, a takrat nihče ni vedel, da sta junak in otrok na fotografiji v resnici oče in sin, ki sta se tekme udeležila na malčkov rojstni dan.

''Ko je Shaun Cunningham videl, kako je kij zletel iz rok Dannyja Ortiza, je vedel, da ima sekundo časa, da reagira. Iztegnil je roko in se pripravil na udarec,'' je za spletni portal Triblive.com zapisal novinar Rob Biertempfel.

Toda 37-letni gasilec herojstvu ni želel pripisovati velikega pomena. ''Samo ščitil sem svojega sina,'' je povedal in dodal: ''Ni bilo veliko časa za razmislek. Reagiral sem.''

Praznovanje osmega rojstnega dne bi se za Landona kmalu sprevrglo v nočno moro, srečen razplet pa je razveselil tudi njegovo mamo.

''Hvala bogu, da ima takšne reflekse. Kij je letel naravnost v Landonovo glavo. To je bil rojstni dan, ki si ga bo dobro zapomnil. V njegovih očeh je oče velik heroj,'' je povedala mama Ashley.

Kij se je od Cunninghamove roke odbil v otrokovo ramo, a na srečo ni povzročil večjih poškodb. ''Oba sva v redu. Dobil sem modrico, vendar bom preživel. Je bilo že huje,'' je dodal 37-letnik.

Danny Ortiz, ki bi z nepazljivostjo kmalu povzročil veliko tragedijo, je nadaljeval z igro, ne vedoč, kaj se je zgodilo na tribuni. ''Nisem vedel. Ko sem prišel domov, mi je žena rekla 'skoraj si ubil tistega otroka','' je povedal igralec ekipe Pittsburgh Pirates.

 
Komentarjev 2
  • STF 14:48 09.marec 2016.

    Ce mala bunka nebi bulla v mobitel cel dan bi se lah sam odmaknil.

  • maresem 14:20 09.marec 2016.

    Dobro, da kij ni zadel mobitel od mulca... potem bi bil šele jok.