Šport
5 ogledov

Reka obliž na rane iz Pekinga

Sanja Jovanović se je tako veselila zmage na 100 metrov hrbtno. Žurnal24 main
Hrvaška plavalka Sanja Jovanović je po razočaranju na OI v Pekingu že razmišljala o koncu kariere, sedaj pa je ne EP na domači Reki z dvema zlatima kolajnama zablestela v polnem sijaju.
 
 

To sta ob naslovu svetovne prvakinje v Manchestru zagotovo najbolj pomembni zmagi v moji karieri.

Sanja Jovanović

 
Domačini prvenstva slavijo svojo junakinjo Sanjo Jovanović , ki je na 100 metrov hrbtno kot prva Evropejka plavala pod 57 sekundami (56,87). V zgodovini je bila hitrejša le Američanka Natalie Coughlin . Na pol krajši razdalji je plavalka iz Dubrovnika popravila še svoj svetovni rekord, ki zdaj znaša 26,23. "Sem in nisem pričakovala tega uspeha. Bolj me je presenetil naslov na 100. Še toliko bolj sem ga vesela, ker sem plavala odlično, kar potrjuje drugi rezultat v tej disciplini v zgodovini. To sta ob naslovu svetovne prvakinje v Manchestru zagotovo najbolj pomembni zmagi v moji karieri," je dejala 22-letna plavalka.


Jovanovićeva je na Reki osvojila že dve zlati kolajni. © Reuters

 
Za njo je napornih nekaj dni. "Te dni sem bila že čisto na koncu z živci. Težko sem prenašala ves ta pritisk. Vedela sem namreč, da vsi pričakujejo, da bom doma pred svojimi navijači ubranila naslova iz Debrecena (EP 2007, op. p.) in Manchestra (SP 2008, op. p.). Pred vsakim startom sem bila res živčna. Na srečo se je vse dobro izteklo." Jovanovićeva pravi, da je kljub temu pritisku uživala na Reki , predvsem zardi glasnega navijanja. Odleglo ji je po prvem zlatu, ko je publika v bazenu na Kantridi ponorela: "To je občutek, ki se ga z besedami ne da opisati. Srce mi je skoraj skočilo ven. Še enkrat hvala navijačem, ki so me še dodatno motivirali in mi dvignili raven adrenalina."

Sanja, ki je po razočaranju na olimpijskih igrah v Pekingu celo razmišljala o koncu kariere, ima zdaj povsem drugačne načrte: "Želim še več zlatih kolajn. Nikoli se jih ne bom zasitila. Sicer pa se zdaj želim dokazati tudi v velikih bazenih. Prva postaja je evropsko prvenstvo v Rimu prihodnje leto, velik cilj pa so olimpijske igre v Londonu 2012." Tudi na Hrvaškem tako kot v Sloveniji so namreč plavalci boljši v kratkih bazenih, zato se ob vsakem takem uspehu postavi vprašanje, ali so tega sposobni tudi v olimpijskih. In za konec nam je Jovanovićeva zaupala še, kdo je zanjo Michael Phelps v ženskem plavanju. "Kirsty Coventry. Je odlična vsestranska plavalka. Ona je edina, ki mi pade na pamet, da bi jo lahko primerjala s Phelpsom."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.