Šport
47 ogledov

Rekord Hajdinjakove, Šmidova med 8

Žurnal24 main
Na Nizozemskem se nadaljuje EP v plavanju v kratkih bazenih. Navdušila je Katja Hajdinjak, ki se je s slovenskim rekordom uvrstila v polfinale. Tanja Šmid je že v finalu, popoldne bo nastopil Peter Mankoč.

Slovenski tekmovalci so opravili z drugim dnem predtekmovanj na 14. evropskem plavalnem prvenstvu na Nizozemskem. Za največje presenečenje je z novim slovenskim rekordom 27,01, 15. mestom in polfinalom poskrbela mlada plavalka ljubljanske Olimpije Katja Hajdinjak, ki je lasten rekord izboljšala za 12 stotink sekunde. Hajdinjakova je bila rekorda zelo vesela: "Hitrejša sem v teh kopalkah, kot lani v Jackedu. Škoda samo, da se nisem spustila še pod teh 27 sekund. A tako pač pride." Popoldanski izziv za 17-letnico bo še en osebni rekord.

Prepričljiva je bila tudi Triglavanka Tanja Šmid, ki se je z 2:26,57 kot četrta uvrstila v večerni finale na 200 prsno. "Osnovni načrt je bil, da se držim Rusinje Čaunove in se prebijem v finale, kar sem storila. Zvečer moram plavati 'ful' dobro in če bo tako, bom zelo vesela. Rezervo imam predvsem na prvih stotih metrih," je bila nasmejana Šmidova, ki ne skriva želje po medalji.

V finalu bosta popoldan na 800 prosto nastopili tudi dvakratna mladinska evropska prvakinja iz ravenskega Fužinarja Tjaša Oder in Radovljičanka Nina Cesar. Obe sta glede na letošnje dosežke v igri za mesta povsem pri vrhu, za medaljo pa bo treba v večernem delu bržkone doseči zmago, saj sta v jutranji počasnejši skupini najboljša dosežka zabeležili slovita Italijanka Federica Pellegrini (8:15,20) in Irka Graine Murphy (8:19,45). Že v četrtek si je finale na 100 delfin priplaval ilirijan Peter Mankoč. Ta trdi, da sta favorita za zmago Nemec Steffen Deibler in Nizozemec Joeri Verlinden, sam pa je v igri za bron, saj vrhunsko formo tempira za decembrsko svetovno prvenstvo v Dubaju.

 

V predtekmovanju so v petek nastopile še Nina Sovinek iz ljubljanske Olimpije, Jeseničanka Anja Klinar in Velenjčanka Tina Meža na 100 mešano. Najboljša je bila z dosežkom 1:02,29 in 18. mestom Sovinkova, ki je polfinale zgrešila za 11 stotink. Klinarjeva je bila 24. in Meža 26.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.