Šport
22 ogledov

Rekord Kopitarja za veliko zmago

NHL 2010 za končnico Los Angeles Kings Canucks Anže Kopitar
1/7
Žurnal24 main
Los Angeles Kings so zdaj res le še zmago ali dve od končnice. Anže Kopitar pa že ima nov osebni rekord. Pri zmagi nad Vancouver Canucks z 8:3 je podal in zadel in tako ima 78 točk.
Hrušičan Anže Kopitar ima nov osebni rekord – 78 točk v eni sezoni.

Kriza Los Angeles Kingsov je dokončno mimo, končnica pa oddaljena le še zmago ali dve. V noči na petek so v Staples Centru Vancouver Canuckse razbili z 8:3. Ja, olimpijski prvak Roberto Luongo je dobil kar osem zadetkov, medtem ko je v golu Kraljev odlično branil novinec Jonathan Bernier (27 obramb). Kralji imajo pred zadnjimi petimi tekmami rednega dela tako 94 točk oziroma sedem več od devetouvrščenih Calgary Flames in so obenem le dve točki oddaljeni od četrtega mesta zahodne konference.

Po zmagi proti Predatorsom spet lažje dihamo. Zdaj smo si skoraj že zagotovili končnico.
Dustin Brown

Kings so dvome o zmagovalcu razblinili že v prvi tretjini, ko so povedli 3:0. Zadeli so Aleksander Frolov, naš Anže Kopitar in Dustin Brown. Z golom Jeretta Stolla (po podaji Kopitarja) so v četrti minuti druge tretjine vodili že 4:0. Sredi te tretjine so v razmaku manj kot minute Canucks sicer znižali na 2:4, nakar je Brown zadel še dvakrat (njegov prvi hat-trick v NHL). V zadnji tretjini sta žebelj v krsto moštva iz olimpijskega mesta zabila Justin Williams in Michael Handzus. Canucks bi bili lahko nasprotniki Kingsov v končnici.

Liga NHL, tekme 1. 4.:

Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 4:3 (po podaljšku)
Boston Bruins : Florida Panthers 0:1
Toronto Maple Leafs : Buffalo Sabres 4:2
N.Y. Islanders : Philadelphia Flyers 6:4
Washington Capitals : Atlanta Trashers 2:1
Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 3:2
Nashville Predators : St. Louis Blues 3:2
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 3:8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.