Šport
16 ogledov

Rekord na regati Sydney-Hobart

Perpetual Loyal regata Sydney Hobart EPA
Tradicionalno, že 72. regato od Sydneyja do Hoberta, je z rekordnim časom dobila sydneyjska jadrnica Perpetual Loyal. Ciljno črto je prečkala po enem dnevu, 13 urah, 31 minutah in 20 sekundah, kar je slabih pet ur manj od prejšnjega rekorda.

Regata, ki slovi po nevarnih, nepredvidljivih vremenskih razmerah, je letos minila v odličnih pogojih in prav ti so skiperju Anthonyju Bellu, ki je v prejšnjih dveh izvedbah odstopil zaradi tehničnih težav, omogočili prvo zmago in rekord z jadrnico Perpetual Loyal.

Drugo mesto je osvojila jadrnica Giacomo iz Nove Zelandije, tretji pa je bil supermaxi Scallywag iz Hong Konga. Prejšnji rekorder, Wild Oats XI, je letos odstopil zaradi težav z opremo.

Regata med Avstralijo in Tasmanijo v dolžini 628 navtičnim milj ali 1163 kilometrov je v svoji zgodovini zahtevala številne žrtve. Najbolj odmevno je bilo neurje leta 1998, ki je zahtevalo šest smrtnih žrtev, od 115 jadrnic na štartu pa jih je do cilja prišlo le 44

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.