Šport
6 ogledov

Rekord na slamih: 4 ure in 44 minut

Francesca Schiavone
1/14
Žurnal24 main
Schiavonejeva je v četrtem kolu OP Avstralije dobila rekordno dolg dvoboj grand slamov – proti Kuznjecovi po štirih urah in 44 minutah! Uspešni tudi Wozniackijeva in Najeva, konec pa za Šarapovo.

Danka Caroline Wozniacki na grand slamu v Melbournu igra zelo dobro, pa čeprav so nekateri pred začetkom trdili, da ni v pravi formi in bo hitro izpadla. Za preboj v četrtfinale je premagala krvnico naše Polone Hercog, Latvijko Anastasijo Sevastovo – s 6:3 in 6:4. Prva igralka sveta je tam doli zelo dobro razpoložena, saj si je na novinarski konferenci po zmagi privoščila novo šalo. Dejala je, da jo je v soboto napadel mlad kenguru in je potrebovala zdravniško pomoč. "Kar pošteno me je opraskal. Morala sem k zdravniku. Želel je celo šivati, a tega nisem pustila. Joj, kako luštkan je bil kengurujček, a ko sem ga poskušala pobožati, me je opraskal. Ker sem strahopetka, sem hitro pobegnila." Novinarji v Melbournu so se zgodbi čudili in res ni resnična. "Pa sem jih spet :) Upam, da ste uživali v moji zgodbici o kenguruju. Upam, da veste, da sem se le šalila :) Se vidimo v torek v tretjem kolu!" je nekaj ur kasneje zapisala na svojem Twitterju.

Do dvoboja Kuznjecove in Schiavonejeve je bil najdaljši na grand slamih tisti med Barboro Zahlavovo in Regino Kulikovo z lanskega OP Avstralije, ki je trajal štiri ure in 19 minut.

Šala Wozniackijeve ni za dolgo ostala novica dneva iz Melbourna. Italijanka Francesca Schiavone in Rusija Svetlana Kuznjecova sta namreč v svojem dvoboju četrtega kola odigrali najdaljši ženski dvoboj grand slamov v zgodovini. Po štirih urah in 44 minutah je s 4:6, 6:1 in 16:14 zmagala lanska zmagovalka Roland Garrosa, Schiavonejeva. V prid 30-letne Italijanke je odločil šele brejk za vodstvo s 15:14. V 30. igri niza je Kuznjecova najprej ubranila dve zaključni žogici, v tretjem pa je Italijanki le uspelo. Francesco v četrtfinalu čaka Wozniackijeva.

Še bolj prepričljivo v Melbournu deluje Kitajka Li Na, lanska polfinalistka OP Avstralije. V četrtem kolu je s 6:3 in 6:3 domov poslala Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Najeva, ki je v Sydneyju pred tednom dni premagala Belgijko Kim Clijsters, sanja, da bi čez en teden dvignila pokal za svoj prvi osvojeni grand slam. "To so moje sanje! Za zdaj to le sanjam, a že lani sta mi zmanjkala le dva koraka, mogoče bom letos še boljša." 11. nosilka pravi, da je končno sproščena in je depresija ob porazih, ki jo je nekdaj preganjala, preteklost.

Z nadaljnjega tekmovanja se je morala posloviti nekdanja številka 1 ženskega tenisa in zmagovalka Australian opna leta 2008 Rusinja Marija Šarapova. Za zaročenko slovenskega košarkarja Saša Vujačića je bila usodna nemška igralka Andrea Petković, ki se je v Nemčijo preselila iz BiH. Šarapovo je ugnala s 6:2 in 6:3 ter se veselila svojega prvega četrtfinala na turnirjih za veliki slam.

OP, Avstralije, 4. kolo (Ž):

Caroline Wozniacki (Dan/1): Anastasija Sevastova (Lat) 6:3, 6:4;
Li Na (Kit/9) : Viktorija Azarenka (Blr/8) 6:3, 6:3;
Francesca Schiavone (Ita, 6) : Svetlana Kuznjecova (Rus, 23) 6:4, 1:6, 16:14;
Andrea Petkovic (Nem, 30) : Marija Šarapova (Rus, 14) 6:2, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.