Šport
22 ogledov

Rekord v maratonu, ki to ne bo

1/7
Žurnal24 main
Kenijec Geoffrey Mutai je na maratonu v Bostonu zmago slavil z najhitrejšim časom v zgodovini (2:03:02), a ga zaradi razmer na progi (veter v hrbet) najverjetneje ne bodo priznali za svetovni rekord.

Časa 2:03:02 Mednarodna atletska zveza (Iaaf) bržčas zaradi razmer na progi (maratoncem je pomagal veter v hrbet) ne bo priznala za svetovni rekord. Tako da ta ostaja v lasti Etiopijca Haileja Gebrselassieja, ki je v Berlinu leta 2008 tekel 2:03:59. Kenijec Geoffrey Mutai, ki je bil obenem skoraj tri minute hitrejši od lanskega zmagovalca, je v boju za zmago prehitel rojaka Mosesa Mosopa, ki je na drugem mestu zaostal za štiri sekunde, Etiopijec Gebregziabher Gebremariam pa je na tretjem zaostal za skoraj dve minuti.

"Nisem tekel, da bi podrl rekord," je dejal Mutai, ki je s tem zaslužil 150 tisoč ameriških dolarjev. "Meni se je vreme zdelo v redu. Če si v dobri formi in imaš v redu vreme in ti pomagajo še kolegi, ti lahko uspe." Res je v vrhunski formi, saj je v nedeljo zmagal na maratonu v Londonu, bil pa je dobro minuto počasnejši.

V ženski konkurenci je po ciljnem sprintu Bostona zmagala Kenijka Caroline Kilel (2:22:36) pred Američanko Desiree Davila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.