Šport
30 ogledov

Rekorden turnir v Monte Carlu

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Konec meseca novembra bo organizacija IPPA v Monte Carlu organizirala turnir s prijavnino kar 250 tisoč ameriških dolarjev.

Ker turnirji v Evropi po številu nastopajočih le stežka konkurirajo turnirjem v ZDA, še posebej prvenstvu WSOP, so se pri organizaciji IPPA (International Poker Players Association) tokrat odločili, da novo rekordno znamko raje postavijo kar s prijavnino. In tako bodo konec meseca novembra v evropski igralniški Meki Monte Carlu organizirali turnir s prijavnino kar 250.000 $!

Kot prizorišče najdražjega poker turnirja na svetu se Monte Carlo zdi nadvse primerna izbira, saj je bila prestolnica žepne kneževine Monako vedno nadvse razkošna destinacija, ki je privabljala bogataše od blizu in daleč (več kot enkrat pa je pritegnila celo James Bonda). Tako bo zagotovo tudi tokrat, saj bo turnir od 29. novembra do 2. decembra gostil sloviti Monte Carlo Casino.

A ta turnir, ki se bo ponašal s to naravnost obsceno prijavnino, ni poseben le zaradi prijavnine, temveč tudi zaradi dejstva, da bo na njem lahko nastopilo le 48 tekmovalcev, a vstopnice za nastop na njem hkrati ne bodo podeljene le skupini srečnih izbrancev. Še več, do mest na turnirju se bo dalo priti celo prek satelitskih turnirjev, ki pa se bodo ponašali s prijavninami od 1.000 $ navzgor.

Svoj sedež na turnirju si je do zdaj že rezerviralo 13 igralcev, prav nihče od vas pa verjetno ne bo presenečen, da bo na seznamu našel sama velika imena iz sveta pokra, kot so Phil Ivey, Johnny Chan, Tom Dwan, Patrik Antonius, Gus Hansen, Huck Seed, John Hennigan, Robert & Michael Mizrachi, Freddy Deeb, Tony G, Bruno Fitoussi in Allen Cunningham.

Idejo za tem rekordnim turnirjem nam je predstavil predsednik organizacije IPPA Yosh Nakano: "Naša želja je bila ponuditi igralcem ekskluziven in prestižen turnir, ki se bo ponašal z visoko prijavnino, a bo hkrati vsem nastopajočim omogočal kakovostno igro. Prepričani smo bili, da nam lahko uspe organizirati rekorden turnir, ki bo pritegnil najbogatejše in najbolj vsestranske pokeraše na svetu, in to nam je tudi uspelo."

Kljub visoki prijavnini pa turnir ni elitističen. "Na turnirju pravzaprav lahko nastopi vsak, saj se lahko prek kvalifikacij nanj prebijete že za 1.000 $ – če se na to pot podate prek satelitov, pa lahko do prve nagrade, ki bo znašala kar 5 milijonov dolarjev, prebijete celo še za manj kot tisočaka!" dodaja Nakano.

Očitno so se organizatorji nekaj naučili iz svojih napak, saj so podoben turnir poskušali organizirati že lani, vendar se jim odločitev za povabilo le peščice izbrancev ter izbira samega formata turnirja (igralo naj bi se H.O.R.S.E.) nista obrestovali in tako je turnir na koncu odpadel.

Letos naj ne bi bilo tako, saj se bodo nastopajoči tokrat pomerili v No-Limit Hold'emu, hkrati pa so s sistemom satelitov omogočili, da tudi igralci z nekoliko plitvejšimi žepi lahko pridejo na svoj račun. To pa je skorajda že garancija, da bo letošnji turnir IPPA Championship dobro obiskan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.