Šport
9 ogledov

Rekordi padajo, Kopi podal

tampa bay steve stamkos
1/12
Žurnal24 main
V noči na nedeljo so bili gledalci najmočnejše hokejske lige na svetu priča dvema rekordoma, znova je namreč blestel mladi Steven Stamkos. Novo podajo je v svojo statistiko vpisal Anže Kopitar.

Anže Kopitar je v svojo statistiko vpisal podajo za prvi gol L.A. Kings, ki so bili v noči na nedeljo po izvajanju kazenskih strelov poraženi s strani Edmonton Oilers. Tik pred začetkom končnice Kopija in soigralce najbolj skrbi njihova obramba, saj so prejeli kar tri zadetke od prvih 14 strelov gostov iz Edmontona. Kralji so nekoliko bolje zaigrali šele v zadnji tretjini, toda vodstvo 3:0 se je izkazalo za previsoko.

Kljub porazu po podaljških proti Toronto Maple Leafs je bilo veselje v Montrealu nepopisno, saj so si Canadiens z osvojeno točko zagotovili tretjo zaporedno končnico.

Na ledenih ploskvah po severni Ameriki pa je včeraj padlo tudi nekaj rekordov. Steven Stamkos, igralec Tampa Bay Lightninga, je postal tretji najmlajši igralec, ki je presegel znamko 50 točk. Proti Floridi je bil natančen kar trikrat. Rekord so v igri z igralcem menj postavili tudi hokejisti Boston Bruins, ki so postali prva ekipa v zgodovini NHL, ki je dosegla kar tri zadetke v času ene izključitve.

Veselo je bilo tudi v Vancouvru, kjer se je Henrik Sedin s štirimi asistencami zopet povzpel na sam vrh lestvice najboljših strelcev. Canucks so tekmo proti Calgary Flames dobili s 7:3.

NHL, tekme 10. aprila:

Boston Bruins : Carolina Hurricanes 4:2
Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 3:4**
Anže Kopitar je prispeval podajo
Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 3:4*
Ottawa Senators : Buffalo Sabres 2:5
New Jersey Devils : New York Islanders 7:1
Atlanta Thrashers : Pittsburgh Penguins 1:0
Tampa Bay Lightning : Florida Panthers 4:3**
Nashville Predators : St. Louis Blues 2:1**
Minnesota Wild : Dallas Stars 3:4**
Vancouver Canucks : Calgary Flames 7:3
San Jose Sharks : Phoenix Coyotes 3:2**

*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.