Šport
64 ogledov

Rekordna kazen za Armstronga

lance armstrong EPA
Lance Armstrong bo moral podjetju SCA Promotions plačati rekordno kazen v višini 10 milijonov ameriških dolarjev.

Dopinški grešnik bo moral zaradi laganja o uporabi prepovedanih snovi plačati desetmilijonsko odškodnino podjetju SCA Promotions, je po zaslišanju odločil arbitražni odbor.

Podjetje iz Dallasa je pred več kot desetimi leti Američanu obljubilo nagrado v višini pet milijonov dolarjev, zaradi vse glasnejših obtožb o uporabi dopinga pa je s plačilom odlašalo vse do leta 2006. Po dolgotrajnem pravdanju je sodišče odločilo, da mora poleg obljubljenega zneska poravnati še slabe tri milijone odškodnine.

Armstrong se je šest let kasneje znašel v središču dopinške afere, po priznanju, da se je zatekal k uporabi prepovedanih poživil, pa so ga zapustili vsi največji pokrovitelji.

''Armstrong je pod prisego večkrat dejal, da nikoli ni uporabljal prepovedanih poživil. Glede na pričanje je SCA Promotions leta 2006 pristal na plačilo 7,5 milijona dolarjev. Armstrong je nato priznal, da je vse dirke za Tour de France osvojil z goljufijo,'' so sporočili iz Dallasa in dodali, da je arbitražni odbor na podlagi krivega pričanja odredil plačilo kazni v višini deset milijonov dolarjev.

''Po zaslišanju so arbitri ugotovili, da je Armstrong krivo pričal in si nezakonito pridobil več milijonov s strani podjetja SCA Promotion,'' še dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.