Šport
4 ogledov

Rekordna tabla romala v Vikersund

Tabla z oznako rekorda – 239 metrov – je iz Planice romala v Vikersund. (Foto: S Žurnal24 main
Norvežani po prenovi letalnice v Vikersundu konec tedna pričakujejo nov rekorden polet človeka na smučeh. Tega se zavedajo tudi planiški organizatorji, ki so s seboj odnesli tablo z oznako 239 metrov.
Predprodaja vstopnic za tekme poletov v Planici se je že začela. V prvih dneh predprodaje je bilo prodanih več kot 3000 vstopnic za sobotno tekmo.

Organizacijski komite Planica 2011 je na tekme svetovnega pokala v smučarskih poletih, ki bodo ta konec tedna v Vikersundu, poslal uradno delegacijo. S seboj so odnesli tablo, ki se uporablja za označevanje metrov ob letalnici.

Gre za tablo, ki označuje svetovni rekord, ki ga je 20. marca 2005 dosegel Norvežan Björn Einar Romören in meri 239 metrov. Norvežani, ki so v Vikersundu zgradili novo letalnico, upajo, da bo tekmovalcem uspelo preleteti magično mejo 240 metrov. "Zavedamo se, da je najdaljši polet na novi letalnici v Vikersundu povsem mogoče doseči. To bi Planici sicer odvzelo rekord, ki ga drži že od leta 1987, ko je Poljak Pjotr Fijas poletel 194 metrov, a hkrati postavilo nov izziv za našo letalnico, ki tovrstne prenove še ni doživela. V prihodnjih letih bodo tako zagotovo sprejeti ukrepi, ki bodo omogočili še daljše polete tudi v Planici. Tudi na letošnjem tekmovanju, ki bo od 17. do 20. marca, pa bomo pripravili pogoje, ki bodo ob ugodnih vremenskih razmerah omogočali zelo dolge polete," je pred odhodom v Vikersund povedal generalni sekretar OK Planica Primož Finžgar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.