Šport
15 ogledov

Rekordno število gledalcev v Španiji

portugalska španija stadion doneck EPA
Prva polfinalna tekma letošnjega nogometnega evropskega prvenstva je Špance dobesedno prikovala pred televizijske zaslone. Zaključne minute sosedskega iberskega dvoboja Španije in Portugalske, ki se je končal z zmago furie roje po izvajanju enajstmetrovk, si je v Španiji ogledalo rekordnih 18 milijonov gledalcev.

Kar 83,3 odstotka vseh televizijskih gledalcev v Španiji je spremljalo napeto končnico polfinala v Donjecku. Izvajanje enajstmetrovk, v katerem so se bolje od Cristiana Ronalda in druščine izkazali njihovi španski sosedje, je bilo najbolje spremljana televizijska oddaja oziroma prenos v zgodovini španske televizije.

Najbolje gledani delček razpleta kazenskih strelov je bil prav gol Cesca Fabregasa, ki je Španiji zagotovil napredovanje v finalni dvoboj prvenstva. Ta delček prenosa si je ogledalo kar 19,086 milijona gledalcev v Španiji, kar je postala najbolje gledana minuta v zgodovini španske televizije.

Redni del tekme si je v Španiji ogledalo približno 14,182 milijona gledalcev oziroma 75,6 odstotka vseh gledalcev, gledanost pa je še narasla v podaljšku, ko se je pred televizijske zaslone v Španiji usedlo 16,485 milijona gledalcev. Branilci naslova svetovnega in evropska prvaka Španci so si tako priborili tretji zaporedni finale na velikih tekmovanjih. Španci bodo tekmeca dobili drevi po drugem polfinalnem dvoboju med Nemčijo in Italijo.

Polfinalna tekma med Španijo in Portugalsko je bila med bolj gledanimi oddajami tudi na 2. programu Televizije Slovenija. Prenos je v Sloveniji spremljalo povprečno 15,3 odstotka ali 299.800 gledalcev oziroma 48-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času prenosa. S strani gledanosti predstavlja vrhunec tekme minuta ob 23.24, streljanje 11-metrovk, ko je TV SLO 2 spremljalo 20 odstotkov oz. 391.500 gledalcev, kar je v tistem trenutku predstavljalo 72 odstotkov vseh gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.