Šport
55 ogledov

Favorit zlomil golenico Slovencu

Simon Marčič Dakar 2017 Simon Marčič/Facebook
Na reliju Dakar se je slovenskemu motoristu Simonu Marčiču pripetila nesreča.

Edinega slovenskega predstavnika Simona Marčiča je na 83. kilometru 10. etape relija Dakar zbil francoski avtomobilist v Peugeotu Stéphane Peterhansel.

Francoz se je po nesreči za dalj časa ustavil in ob Marčiču čakal na posredovanje zdravniške ekipe. Na Twitterju relija Dakar so zapisali, da je Marčič utrpel odprti zlom golenice.

Peterhansel je etapo začel kot drugi v seštevku med avtomobilisti. Zakaj je zadel Marčiča, ki je bil po desetih etapah 65. med motociklisti, za zdaj še ni znano.

Čas bo dobil nazaj

Francoz, sicer šestkratni zmagovalec Dakarja med motociklisti in med avtomobilisti, je zaradi čakanja ob Marčiču izgubil veliko časa.

Pravila velevajo, da dobi tekmovalec izgubljeni čas nazaj, če se zaradi pomoči sotekmovalcu ustavi za več kot tri minute. To je Peterhansel tudi storil.

Francozi dominirajo

Prvi med motociklisti v 10. etapi je bil na koncu Francoz Michael Metge, ki je bil 55 sekund hitrejši od Španca Joana Barrede  Borta in za 1:19 minute od Slovaka Štefana Svitka. Skupno v vodstvu ostaja Britanec Sam Sunderland, ki ima 30 minut zaloge pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem. Do današnje etape drugi v skupnem seštevku Čilenec Pablo Quintanilla je odstopil.

Med avtomobilisti je bil prvi v etapi Francoz Sebastien Loeb, za njim sta končala njegova rojaka. Drugi je bil Cyril Despres, tretji Peterhansel. Skupno je prvi Loeb, drugi Peterhansel, tretji pa Despres.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.