Šport
23535 ogledov

Reli na Hrvaškem: Pijan voznik čelno proti slovenskemu dirkaču!

Rally Kumrovec
Na reliju v Kumrovcu na Hrvaškem bi lahko prišlo do tragedije. Slovenski reli voznik se je za las izognil nesreči, ko je pijan voznik osebnega avtomobila sredi dirke zapeljal na reli stezo.

Kumrovec je letos gostil že 12. Kärcher rally, drugi tekmovalni dan pa bi lahko bili zaradi malomarnosti voznika priča tragičnemu trčenju.

Kot piše hrvaški spletni portal 24Sata, je voznik osebnega avtomobila kljub opozorilom sodnika prebil varnostni pas za zaporo prometa in zapeljal na traso hitrostne preizkušnje. Vozil je v nasprotni smeri od tekmovalcev in na ta način ogrožal lastno varnost in varnost tekmovalcev.

Voznik osebnega avtomobila je očitno želel priti domov po hitrejši poti, zato ni upošteval številnih znakov na cesti, ki so opozarjali, da gre za dirko in da je prehod prepovedan.

V le nekaj sekundah vožnje po dirkalni stezi v nasprotni smeri je skoraj povzročil čelno trčenje s slovensko posadko Mitja Glasenčnik - Matej Pistotnik. Le treznemu odzivu slovenskega reli dirkača, ki je s ceste zapeljal na travnik, gredo zasluge, da ni prišlo do trčenja, piše hrvaški spletni portal. Le nekaj trenutkov kasneje so varnostniki s cestišča odstranili civilno vozilo, ki ga je vozila vinjena oseba.

Video si lahko pogledate tukaj.

Organizatorji obžalujejo dogodek in se opravičujejo velenjski posadki

"Poudarjamo, da smo kot organizatorji 12. Kärcher Rally Kumrovec izvedli vse varnostne in pripravljalne organizacijske ukrepe, predpisane s strani Svetovne avtomobilistične zveze in Hrvaške avto in karting zveze, ki so pogoj za organizacijo avto rally tekmovanj. Za tekmovanje so pridobljena vsa soglasja in dovoljenja organov lokalne samouprave in policije. Na hitrostni preizkušnji Desinić, ki je potekala na odseku, dolgem 4,18 km, je bilo v skladu z varnostnim načrtom razporejenih več kot 50 sodnikov in redarjev, ki so zaradi hitre reakcije preprečili tragedijo. Prav tako je bilo lokalno prebivalstvo pravočasno obveščeno o izvedbi tekmovanja in zapori javnega prometa na določenih cestah s tiskanimi obvestili, plakati in letaki, ki so bili dostavljeni v poštne nabiralnike," odziv organizatorja povzema 24Sata, kjer so se za neljub dogodek še posebej opravičili posadki Mitja Glasenčnik in Matej Pistotnik iz AMTK Velenje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 20:18 10.september 2023.

    Hrvatom se je potrebno v vseh pogledih v loku izognit. Cigani so.

  • sam1 20:16 10.september 2023.

    Očitno niso hrčki sposobni organizirati stvari na zahtevanem nivoju in bi jim bilo potrebno prepovedati takšno prireditev vsaj za 10 let,že to,da so za pijanega potencialnega morilca poskrbeli kar varnostniki in verjetno sploh za svoje početje,do katerega ob pravi organizaciji ...prikaži več ne bi moglo priti,ne bo niti sankcioniran,ker je njihov človek.....

  • bojan88 18:35 10.september 2023.

    Dejstvo ostaja, da niste poskrbeli za varnost. Zdaj se zvijate kot črvi, če bi bil pa kdo mrtev, pa nihče ne bi bil kriv. """Jebiga, dogodi se....""" To pri FIA ni argument za varnost dirk.