Šport
262 ogledov

Remi os proti najboljšemu v skupini, nato je sledilo čakanje

Gorenje Velenje - Sävehof Jan Gregorc
Velenjčani do točke proti Sävehofu.

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem, 6. krogu evropske lige v skupini C doma proti švedskemu Sävehofu igrali neodločeno z 28:28 (12:15). Po tem remiju niso bili več odvisni sami od sebe za napredovanje v drugi del tekmovanja, ampak so čakali na razplet tekme med Cuenco in Pfadi Winterthurjem, ki pa jim je na koncu le šel na roko.

Velenjčani so v prejšnjem krogu v gosteh izgubili proti švicarskemu Pfadi Wintherthurju in zapravili možnost, da bi si že takrat priigrali napredovanje med najboljših šestnajst ekip. Tokrat jih je čakal veliko težji tekmec, Sävehof na dosedanjih petih tekmah še ni izgubil.

Varovanci Zorana Jovičića, ki so na prvi medsebojni tekmi izgubili s 34:36, so gostom tokrat preprečili popoln izkupiček. Vseeno so bili Velenjčani za napredovanje v drugi, prav tako skupinski del tekmovanja odvisni od razpleta tekme med Cuenco in Pfadi Winterthurjem. Če bi slednji v Španiji zmagal, bi si zagotovil napredovanje, a to se ni zgodilo. Domači so slavili z 28:24 in Velenjčani so se lahko končno razveselili napredovanja.

Sävehof ima na vrhu skupine 11 točk, Gorenje Velenje na drugem pet in bo v drugi del sabo odnesel eno točko. Cuenca in Pfadi Winterthur sta osvojila po štiri točke.

Današnji dvoboj so Velenjčani začeli nezbrano, po nekaj nezaključenih napadih so gostje iz predmestja Göteborga povedli s 3:0. Po sedemmetrovki Tilna Sokoliča so Velenjčani zaostanek znižali na gol zaostanka (4:5). V 11. minuti je po nekaj dobro odigranih obrambah domačih Peter Šiško izid poravnal na 6:6, že v naslednjem so Velenjčani povedli s 7:6 po golu Jerneja Drobeža.

Sledilo je nekaj izenačenih minut, nato pa so gostje, ki so v napadu večinoma igrali brez vratarja in z igralcem več v polju, z delnim izidom 4:0 pobegnili na 13:9. Pet minut pred glavnim odmorom so se rokometaši Velenja približali na dva gola (11:13), a so Švedi manjšo prednost do polčasa zadržali v svojih rokah.

Gorenje Velenje - Sävehof | Avtor: Jan Gregorc Jan Gregorc

Ti so v nadaljevanju hitro prišli do povišanja prednosti na +5 (17:12). A po nekaj lepih obrambah Emirja Taletovića so se ose zbrale tudi v napadu in se po zadetku Urbana Pippa približale na gol zaostanka (17:18). Rokometaši Sävehofa so še naprej prednost imeli v svojih rokah, a so jim domačini strpno sledili z nekaj goli zaostanka.

Gostje so se vmes odmaknili na štiri gole, a je zaostanek Velenja pet minut pred koncem znašal le dva zadetka, kar je pomenilo napeto končnico. Tri minute pred koncem je Tarik Mlivić zadel za 25:26, po obrambi Taletovića pa je Sokolič s svoje polovice zadel prazna vrata in izenačil na 26:26.

V zadnji minuti je Tobias Johansson zadel za prednost Sävehofa 28:27, vendar je po minuti odmora Sokolič še enkrat več izenačil na 28:28. Švedi so še imeli zadnji napad za zmago, a ga niso unovčili.

Pri Velenju je deset golov dosegel Sokolič, z 11 obrambami se je izkazal tudi Taletović. Pri Sävehofu je osem zadetkov dosegel Gustaf Wedberg, sedem jih je dodal Sebastian Spante.

"Igrali smo proti zelo dobri ekipi, ki je na papirju boljša od nas. Čestitke mojim fantom, osvojili smo veliko točko, ki smo jo z borbo danes izvlekli," je po tekmi dejal trener Jovičić.

Gorenje Velenje - Sävehof | Avtor: Jan Gregorc Jan Gregorc

"Še tretja zaključna žogica za napredovanje v glavni del. Po dveh neuspelih poskusih smo se zavedali, kaj ta tekma nosi. Na žalost se je ta pritisk poznal celoten prvi polčas. Ko pa smo se ogreli, sprostili in se zavedali, da nimamo česa izgubiti, smo prikazali dosti boljšo igro. Zasluženo smo prišli do te točke. Čestitke ekipi Sävehofa za prikazano igro," pa je dodal Sokolič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.