Šport
21 ogledov

Remi zgodovinskih rivalov

Lescott Chamberlain Benzema Euro 2012
1/20
Reuters
Derbi skupine D na evropskem prvenstvu med Anglijo in Francijo se je končal brez zmagovalca (1:1). Sprva so prek Joleona Lescotta v 30. minuti povedli "trij levi", devet minut kasneje pa je izenačil Samir Nasri in tudi postavil končni izid.

Angleški selektor Roy Hodgson, ki je na čelu reprezentance prišel komaj pred mesecem dni, je imel kar nekaj težav s sestavo ekipe, potem ko se je nekaj ključnih igralcev (Frank Lampard, Gareth Barry, Gary Cahill ...) poškodovalo pred prvenstvom, za nameček pa morajo Otočani svoji uvodni dve tekmi odigrati brez zvezdnika rdečih vragov Wayna Rooneyja, ki mora odslužiti kazen iz kvalifikacij za EP. Galski petelini so zato v dvoboj vstopili kot favoriti, saj so bili pod vodstvom Laurenta Blanca neporaženi že 21 tekem.

Prvi polčas so Angleži začeli nekoliko zadržano, les bleus pa so si že v 5. minuti priigrali lepo priložnost, a brez pravega zaključka. Pet minut pozneje je Yohan Cabaye odlično podal do Francka Riberyja, a je ta naredil "eno potezo preveč". Minuto pozneje je z razdalje lepo sprožil še Samir Nasri, a je žoga zletela mimo desne vratnice v prvem polčasu izjemno razpoloženega vratarja Joeja Harta. V 15. minuti so imeli prvo lepo priložnost tudi Angleži, ko je Young izjemno lepo podal do Jamesa Milnerja, vendar je njegov strel za las zletel mimo gola. V naslednjih minutah je imel dve lepi priložnosti Mathieu Debuchy, a je obakrat žoga končala v rokah Harta.

Tekma se je razživela po zadetku Angležev v 30. minuti, ko je Steven Gerrard izvajal prosti strel z desne strani, žoga je priletela na glavo Joleona Lescotta, ki je matiral vratarja Huga Llorisa. V 35. minuti so imeli galski petelini novo priložnost, ko je dvakrat poskusil Alou Diarra, a je bil Hart vnovič na mestu. V 39. minuti pa so Francozi izenačili. Kombinirano akcijo Francozov je z izjemnim strelom s kakšnih 18 metrov lepo zaključil Nasri. Reprezentanci sta na odmor odšli poravnani, sodnikovega žvižga pa so se bržkone bolj razveselili v angleškem taboru, saj so jih Francozi proti koncu polčasa precej stisnili in si priigrali še nekaj priložnosti.

Francozi so želeli drugi polčas nadaljevati v enakem slogu, kot so končali prvega, a so jih Angleži po kakšnih petih minutah naleta, iz katerega so odnesli celo kožo, lepo zaustavili. Kljub temu so bili galski petelini več pri žogi in igrali dobro na angleški polovici, medtem ko je Hodgsonova četa prežala na protinapade. V 65. minuti je Harta s kakšnih 25 metrov lepo zaposlil Karim Benzema, a se odlični angleški vratar ni pustil presenetiti. Kljub več kot 30 stopinjam Celzija in visoki vlagi, s katero sta se morali spopadati ekipi, je do konca sledil močan pritisk Francozov, a so angleške obrambne vrste zdržale.

EP v nogometu, skupina C, prvi tekmi:

Francija : Anglija 1:1 (1:1) (Doneck)
Nasri (39); Lescott (30)

Ukrajina : Švedska 2:1 (0:0) (Kijev)
Ševčenko (55, 62), Ibrahimović (52)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.