Šport
30 ogledov

Rep med noge in domov

Mimika Djibrila Cisseja ne potrebuje dodatnega komentarja. Ali pač ... Francozi
1/16
Žurnal24 main
Francozi so v tekmi 3. kola skupine A doživeli poraz, ki so jim ga zadali Južnoafričani. Ti so slavili z 2:1, a jim to vseeno ni zadostovalo za preboj v osmino finala. V galeriji si oglejte obup enih in žalost drugih.
Osramočeni smo, ampak glede na vse predhodne dogodke bi bil čudež, če bi zmagali. Za preboj iz skupine nismo imeli pravega odnosa. V imenu igralcev bi se rad opravičil. Že davno pred današnjo tekmo smo izgubili možnosti za napredovanje. Ne vem, kaj bomo morali storiti, da si bomo zaslužili odpuščanje.
Florent Malouda, francoski reprezentant

Francija se je s porazom proti JAR neslavno poslovila s SP. Njen selektor Raymond Domenech je v začetno enajsterico uvrstil kar šest nogometašev, ki jih v prvi tekmi ni bilo v začetni postavi. Čeprav je bilo nekaj minut videti, da bodo "rezervisti" vendarle pokazali boljšo predstavo, je bilo njihovih upov hitro konec. Andre-Pierre Gignac je imel prvo priložnost na tekmi, a je slabo streljal. Nato pa so se začele kazati luknje v francoski obrambi, kar so Južnoafričani znali kaznovati. V 20. minuti je po kotu, ki ga je izvedel Siphiwe Tshabalala, Bongani Khumalo v kazenskem prostoru preskočil Aboua Diabyja – pred tem je v prazno zaplaval vratar Hugo Lloris – in z glavo poslal žogo v mrežo.

V 25. minuti nove frustracije za francoske reprezentante. Yoann Gourcuff je v skoku s komolcem udaril Macbetha Sibayo, strogi kolumbijski sodnik pa mu je pokazal rdeč karton. Številčno premoč so domači izkoristili že 12 minut pozneje, spet z veliko pomočjo francoskih branilcev. Tshabalala je z leve strani poslal "ostro" žogo v sredino, Francozi so nespretno poskušali posredovati, toda pred njimi je žogo v gol potisnil Katlego Mphela.

Južnoafričani bi na začetku drugega dela, v katerem sta obe ekipi pokazali odprto igro (Južnoafričani so lovili ugodno gol razliko, Francozi pa vsaj časten gol), kaj lahko povedli že s 3:0. Tshabalala je sam prišel pred Llorisa, ga že premagal, vendar mu je veselje preprečila vratnica. Isti igralec je imel v nadaljevanju še dve priložnosti, toda obakrat se je izkazal vratar Lloris, kot tudi po strelu Stevena Pienaarja. Tudi galski petelini niso bili brez priložnosti, toda Djibril Cisse in Franck Ribery sta streljala čez gol.

"Ponosen sem na fante, mislim, da je tudi celotna država ponosna nanje. Pokazali so napredek.
Carlos Alberto Parreira, selektor JAR
Florent Malouda pa je 20 minut pred koncem vendarle poskrbel, da Francozi v domovino ne bodo odpotovali brez doseženega gola. Napadalcu Chelseaja to niti ni bilo težko, po podaji Riberyja je žogo samo potisnil v mrežo. Do konca tekme so varovanci Domenecha, ki se je od klopi poslovil še z enim sramotnim porazom, poskušali z napadi, a nevarnejši so bili tekmeci. Siyabonga Nomvethe, Teko Modise in Tshabalala, ki se je še enkrat povsem sam znašel pred vratarjem, bi lahko dosegli dovolj golov, da bi njihova reprezentanca napredovala, toda Lloris in nezbranost sta jim to preprečila.

"Na klopi Francije sem užival in bil močno vpet v delo z reprezentanco. To ni konec Francije, ker ta nikoli ne umre. Igralci so še lačni lovorik in tistim, ki bodo v prihodnje v izbrani vrsti, želim vso srečo," je ob neslavnem koncu svojega delovanja na francoski klopi dejal Domenech.

 

SP, skupina A, 3. kolo:

Francija : JAR 1:2 (0:2)
Malouda (69);  Khumalo (20),  Mphela (37)
RK: Gourcouff (25, Francija)

Mehika : Urugvaj 0:1 (0:1)
Suarez (43)


Lestvica: 1. Urugvaj 7 točke, 2. Mehika 4, 3. JAR 4, 4. Francija 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.