Šport
21 ogledov

Revolucija v svetu snookerja

Jimmy White (levo) in Ronnie O'Sullivan sta navdušena nad konceptom Power Snooke Žurnal24 main
Barry Hearn uvaja revolucionarno novost v svet snookerja – Power snooker. Nad novim tekmovalnim konceptom je navdušen tudi Ronnie O'Sullivan, ki pravi, da se na SP dolgočasi.

Odkar je vodenje krovne snooker organizacije (World Snooker) prevzel Barry Hearn, se je začelo tudi v tem tradicionalnem športu premikati na bolje. Tako se letos med drugim uvaja tudi tako imenovani Power snooker, s katerim bodo odgovorni poskušali privabiti več mladih gledalcev.

Gre za povsem nov način tekmovanja, ki ga bodo najboljši svetovni igralci prvič preizkusili oktobra letos, ko bo na sporedu turnir London's Indigo O2. Po pravilih Power snookerja bodo dvoboji trajali zgolj 30 minut, o zmagovalcu pa bodo odločale osvojene točke in ne zmage v igrah (frame). Za dodatno kemijo med igralci in gledalci bodo poskrbeli zvočni in svetlobni efekti, poleg tega pa bodo tekmovalci nosili še mikrofone, kar jih bo še dodatno približalo njihovim navijačem.

Avtor ideje o Power snookerju je Rod Gunner, nad njo pa je izjemno navdušen tudi najpopularnejši igralec v karavani Ronnie O'Sullivan: "Moram priznati, da je svetovno prvenstvo (World Snooker Championship) zelo dolgočasno. Sam sem na njem slavil trikrat, toda tistih 17 dni v Sheffieldu je zelo mukotrpnih. Menim, da je prihodnost snookerja v tovrstnih novostih. Konec koncev smo leta 2010, nismo obtičali v sedemdesetih," je dejal The Rocket ter dodal: "Snooker potrebuje nove gledalce in ideja o 30-minutnih dvobojih je odlična. To bo spremenilo snooker. Gledalci bodo uživali, ne vidim nobene slabosti v tem."

Udeležbo na oktobrskem turnirju je za zdaj potrdil zgolj O'Sullivan, na odgovore aktualnega svetovnega prvaka Neila Robertsona, mladega kitajskega zvezdnika Dinga Junhuija, Marka Selbyja, Alija Carterja, Shauna Murphyja, belgijskega čudežnega otroka Luca Brecela in legende tega športa Jimmyja Whita vodilni možje še čakajo, toda glede na podporo, ki jo Hearn uživa med najboljšimi igralci sveta, ni nobene bojazni, da se kateri izmed zgoraj naštetih povabilu ne bi odzval. Oktobrski turnir bo skupaj s premori trajal osem ur, v teh osmih urah pa bomo lahko spremljali sedem napetih in napadalnih "ekspresnih" dvobojev.

"V teh časih je izjemno pomembno, da v snooker uvajamo nove ideje in oblike tekmovanja. World Snooker pozdravlja idejo Power Snooker, ki bo, upamo, pritegnila tudi mlade gledalce," je na uradni predstavitvi London's Indigo O2 dejal prvi mož svetovne snooker organizacije Barry Hearn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.