Šport
2223 ogledov

Rezilo drsalke mu je razparalo prsni koš, soigralci prebledeli

hokejist hokej led hokejska palica Profimedia Fotografija je simbolična.
Obetavnemu norveškemu hokejistu so je drsalka nasprotnega igralca zarezala globoko v prsni koš, zaradi česar je moral na šivanje v bolnišnico. "Lahko bi bilo precej huje," se zaveda 19-letnik.

Nadobudni norveški hokejist Jonas Nyhus Myhre (19) je bil nedavno vpleten v hudo nesrečo na ledeni ploskvi, ko mu je na obračunu Lørenskoga in Storhamarja igralec slednjega z rezilom drsalke zarezal globoko v prsni koš in mu pri tem takorekoč prepolovil prsno mišico.

Incident se je zgodill le nekaj tednov po tem, ko je zaradi udarca drsalke v predel vratu življenje izgubil nekdanji NHL-ovec Adam Johnson. Tragedija je botrovala razpravam glede varnosti hokejistov in privedla bo uvajanja obvezne zaščitne opreme, katere se po novem poslužuje tudi slovenski hokejski as Anže Kopitar.

Jonas Nyhus Myhre | Avtor: X X
Myhre je po udarcu v prsni koš poskušal nadaljevati z igro, dokler ga ni povsem ohromila gromozanska bolečina. Ko je rano pokazal soigralcem, da bi pridobil informacije o razsežnosti poškodbe, so ti povsem prebledeli.

"Zaradi adrenalina nekaj minut sploh nisem čutil, da je karkoli narobe. Po petih minutah me je začelo neznosno boleti in nisem več mogel uporabljati prsnih mišic. Rane nisem videl, zato sem dvignil dres in vprašal soigralce, če krvavim. Bili so šokirani in takoj na pomoč poklicali zdravnika. Prepolovilo mi je prsno mišico," je povedal Myhre. Čeprav je igral v polni zaščitni opremi, se je drsalka po naključju znašla na nepravem mestu.

"Lažje je zadeti na loteriji, kot pa stakniti takšno poškodbo. Imel sem ekstremno smolo," je povedal 19-letnik in dodal: "Imel pa tudi sem srečo v nesreči. Če bi me drsalka zarezala bližje želodcu ali srcu, bi bilo lahko precej huje."

Povedal je še, da se v tistem hipu sploh ni zavedal resnosti situacije. "Mislil sem, da me bodo na hitro zakrpali z nekaj šivi in se bom lahko vrnil v igro. Niti pomislil nisem na to, da je lahko resno. Še v bolnišnici nisem povsem razumel, kako hudo je. Videl sem samo globok krater v prsnem košu."

"Zares me je zadelo šele naslednji dan, ko sem si ogledal fotografije in posnetke. Glede na to, kako hitro lahko pride do poškodbe, je zaščita za vrat vsekakor nujna," še meni 19-letnik, čigar kariera zaradi poškodbe ni ogrožena.

 | Avtor: X X

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.