Šport
8 ogledov

Ribery gazil po snegu

1/9
Žurnal24 main
Kako francoski nogometaši gonijo kolesa, smo vam že pokazali, tokrat pa so se v Tignesu odpravili na pravi snežni pohod s krpljami. Znano je postalo tudi, da bo njihov novi selektor Laurent Blanc.

Naslednji selektor francoske nogometne reprezentance bo nekdanji reprezentant in v minuli sezoni trener prvoligaša Bordeauxa, Laurent Blanc. Pri Bordeauxu so potrdili, da so s Francosko nogometno zvezo (FFF) dosegli dogovor, po katerem bodo za predčasni odhod Blanca – ta je imel pogodbo do junija 2011 – prejeli tudi odškodnino.

Štiriinštiridesetletni Blanc naj bi na selektorski stolček galskih petelinov sedel takoj po koncu bližnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki, na čelu reprezentance pa bo nasledil Raymonda Domenecha, ki mu pogodba poteče po koncu mundiala.

Blanc je Bordeaux leta 2009 popeljal do naslova prvaka, to sezono pa je klub zaigral v četrtfinalu Lige prvakov, kjer je izgubil proti Lyonu. A v francoskem prvenstvu je Bordeaux minulo sezono končal šele na šestem mestu, kar pomeni, da je ostal brez evropskih nastopov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.