Šport
17 ogledov

Richards v Kingse, Brizgalov k Flyersom

Ilja Brizgalov Reuters
V NHL se je ponoči na veliko trgovalo, okrepili pa sta se predvsem moštvi Los Angeles Kingsov in Philadelphie Flyersov. Slednji so dobili Iljo Brizgalova, prvi pa Mika Richardsa.

Hokejisti Philadelphie Flyers imajo novega člana. To je 31-letni ruski vratar Ilija Brizgalov, ki je z Letalci podpisal devetletno pogodbo, iz Philadelphie pa sta morala oditi dva ključna igralca, Mike Richards (to je bil njegov prvi klub, bil pa je tudi njihov kapetan) in Jeff Carter. Brizgalov je z novimi delodajalci podpisal pogodbo v vrednosti 51 milijonov ameriških dolarjev.

Richards in Carter sta bila ključna igralca pri Letalcih, ki so pred letom dni igrali v finalu Stanleyjevega pokala in izgubili proti Chicago Blackhawksom. Letalci so Richardsa poslali v Los Angeles Kingse, kjer igra tudi najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, Carter pa bo nosil dres Columbus Blue Jacketsov. Kralji so v nasprotno smer poslali Wayna Simmondsa in Breydena Schenna. Richards bo s 6,6 milijona dolarjev najbolj plačani igralec v dresu Los Angelesa. Kopitar zasluži 200 tisoč dolarjev manj.


Richards je v Philadephii prvo tekmo odigral leta 2005, tri leta je nosil kapetanski trak, dosegel pa je 133 golov in 349 točk na 453 tekmah. Richards je bil ob novici, da zapušča sedaj že nekdanje soigralce, šokiran: "Pogovor ni bil dolg. Vendar je bil eden tistih, za katerega sem mislil, da ne bo nikoli potreben." Carter je v šestih sezonah v ligi NHL dosegel 181 golov, vse v dresu Philadelphie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.