Šport
37 ogledov

Rimanič: "Smo outsiderji"

Sergeja Stefanišin je ena izmed najizkušenejših v slovenski reprezentanci. (Foto Žurnal24 main
Slovenske rokometašice od 7. do 19. decembra čaka nastop na evropskem prvenstvu na Norveškem. Selektor Ivica Rimanić se zaveda, da bo velik uspeh že napredovanje iz skupine.
Po tihem računamo na uvrstitev v drugi del, je pa res, da nastopamo v daleč najmočnejši skupini. Na vsaki tekmi bomo morali odigrati po naših najboljših močeh, dejstvo pa je, da nimamo širokega igralskega kadra. To je še dodatna pomanjkljivost naše izbrane vrste, saj po tekmah ne bo dovolj časa za regeneracijo.
Vesna Puš

Vodstvo slovenske ženske rokometne reprezentance je slab teden pred začetkom evropskega prvenstva, ki ga bosta od 7. do 19. decembra gostili Danska in Norveška, priredilo zadnjo novinarsko konferenco. Slovenke v prvem delu EP v norveškem Lillehammerju čakajo same imenitne tekmice: Norvežanke, Madžarke in Francozinje.

Za slovenske rokometašice v zadnjih dneh ni premora. V torkovih zgodnjih jutranjih urah so se vrnile s Pirenejskega polotoka, kjer so na mednarodnem turnirju v andaluzijskem Vicarju osvojile peto mesto, potem ko so izgubile z Rusinjami, nato pa premagale Brazilke in mlade Črnogorke, v torek zvečer pa se bodo prek Zagreba in Dubrovnika z letalom odpravile v Tivat, kjer jih v sredo in v četrtek (Podgorica) čakata dve tekmi s najboljšimi Črnogorkami. Slovenke se bodo po teh dveh tekmah vrnile v domovino in v Laškem opravile zadnji del priprav pred odhodom v Skandinavijo.

Slovenski selektor Ivica Rimanić se je v zadnjem obdobju moral soočiti s plazom odpovedi. Anja Argenti in Alja Koren bosta zaključni turnir stare celine izpustili zaradi študijskih obveznosti, Maja Šon je poškodovana, Barbara Varlec pa se je pred kratkim odločila, da ne bo več igrala za Slovenijo, temveč za Srbijo.

"Kljub temu je vzdušje znotraj ekipe zelo dobro," je dejal Rimanić in dodal: "V tej skupini smo outsiderji, a verjemite mi, prav na vsaki tekmi bomo dali vse od sebe in poskušali pripraviti presenečenje. V obračunih proti močnim Norvežankam, Madžarkam in Francozinjam, ki so v zadnjih letih pustile izjemno globoke sledi na mednarodnem reprezentančnem področju, bo to zelo težko doseči, a vnaprej se ne bomo predali. Moje varovanke lahko z dobro obrambo presenetijo marsikatere tekmice, to so nenazadnje dokazale v Vicarju, ko so ugnale zelo močne Brazilke."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Po tihem računamo na uvrstitev v drugi del, je pa res, da nastopamo v daleč najmočnejši skupini. Na vsaki tekmi bomo morali odigrati po naših najboljših močeh, dejstvo pa je, da nimamo širokega igralskega kadra. To je še dodatna pomanjkljivost naše izbrane vrste, saj po tekmah ne bo dovolj časa za regeneracijo. Kljub temu upam, da bomo v Lillehammerju pokazale vse, kar znamo, in se uvrstile naprej," je dejala 34-letna kapetanka slovenske reprezentance Vesna Puš, medtem ko je njena komaj 19-letna soigralka Tamara Mavsar dodala: "Smo zelo mlada reprezentanca. Na Norveško odhajamo z veliko željo po dokazovanju proti močnim tekmicam, čeprav se zavedamo, da so realno vse močnejše. Na vseh treh tekmah bo ključna naša igra v obrambi."

V tej skupini smo outsiderji, a verjemite mi, prav na vsaki tekmi bomo dali vse od sebe in poskušali pripraviti presenečenje. V obračunih proti močnim Norvežankam, Madžarkam in Francozinjam, ki so v zadnjih letih pustile izjemno globoke sledi na mednarodnem reprezentančnem področju, bo to zelo težko doseči, a vnaprej se ne bomo predali.
Ivica Rimanić

Slovenke v olimpijskem Lillehammerju čakajo same imenitne tekmice. Norvežanke so aktualne olimpijske in evropske prvakinje, ki si na domačih tleh enostavno ne smejo privoščiti spodrsljaja in jih zanima le zlata kolajna. Francozinje na zadnjem turnirju v Parizu niso blestele, saj so izgubile s Hrvaticami in Romunkami, z zadnjega velikega turnirja (lanskega svetovnega prvenstva na Kitajskem) pa so se vrnile s srebrnim odličjem. Madžarke so v zadnjih 15 letih del velike mednarodne scene, na bližnjem turnirju pa bodo nastopile brez lucidne organizatorke Anite Görbicz.

Slovenija se bo v Lillehammerju, kjer bodo dvoboji skupine D, najprej pomerila z Madžarsko (7. decembra), nato z Norveško (8. decembra), po dnevu odmora pa še s Francijo (10. decembra). Iz nadaljnjega tekmovanja izpade zadnjeuvrščena ekipa, preostale tri pa se uvrstijo na glavni turnir.

Na seznamu Ivice Rimanića so naslednje igralke:

Vratarke: Sergeja Stefanišin (Krim), Branka Zec (Olimpija) in Amra Pandžič (Cergy)
Levi krili: Maja Zrnec (Krim Mercator) in Teja Đurović (Zagorje GEN-I)
Desni krili: Neli Irman (Olimpija) in Nives Ahlin (Celje Celjske mesnine)
Desni zunanji: Ana Gros (Györ) in Vesna Puš (Olimpija)
Srednje zunanje: Nina Jeriček (Olimpija), Tamara Mavsar (Krim Mercator) in Neža Mitruševska (Zaječar)
Levi zunanji: Teja Ferfolja in Špela Okleščan (obe Olimpija)
Krožni napadalki: Urša Oven (Zagorje GEN-I) in Sanja Gregorc (Krim Mercator)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.