Šport
2 ogledov

Rise pred SP čakata dve prijateljski tekmi

Slovenija - Slovaška Reuters
Slovenska hokejska reprezentanca bo pred začetkom svetovnega prvenstva divizije I, ki bo konec aprila v Južni Koreji, odigrala dve prijateljski tekmi.

Z Avstrijo na Dunaju se bodo Slovenci pomerili 10. aprila, z Madžarsko pa v Budimpešti 13. aprila, je danes sporočila Hokejska zveza Slovenije. SP bo potekalo med 20. in 26. aprilom.

Že naslednji teden pa se bodo slovenski reprezentanti, ki bodo že končali klubsko sezono, začeli pripravljati na reprezentančno akcijo. Priprave bodo potekale na Jesenicah, tako da bodo kandidati za slovensko izbrano vrsto za SP ohranjali formo.

Državno klubsko prvenstvo

Naslednji teden pa bodo zadnje dejanje klubske sezone začeli tudi v Sloveniji. Potem ko je edini član lige Ebel Telemach Olimpija ostal brez končnice in je v mednarodni ligi INL izpadlo tudi edino slovensko moštvo v končnici Team Jesenice, bodo štirje slovenski klubi odigrali še državno prvenstvo.

Klubi so po rednem delu v ligah Ebel in INL dobili izhodiščne številke za zaključni del tekmovanja. V polfinalu bosta tako igrala Triglav in Telemach Olimpija ter Playboy Slavija in Team Jesenice, igrali bodo dve tekmi po sistemu boljši iz dveh dvobojev po rezultatu. Prvi tekmi bosta 20. marca, povratni pa 27. marca. Finale, prav tako po tem sistemu, pa bosta zmagovalca igrala 31. marca in 3. aprila, ko bo znan prvak za sezono 2013/14.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.