Šport
24 ogledov

Risi bodo elito lovili v Stožicah

Tomaz Tomaž Razingar Andrej Hebar Žurnal24 main
Po zeleni luči Mednarodne hokejske zveze je tudi organizacijski odbor svetovnega prvenstva v hokeju divizije I v sredo zvečer potrdil, da bodo risi povratek v elito lovili v Stožicah.

Potem ko se je organizacijski odbor svetovnega prvenstva v hokeju divizije I v sredo zvečer sestal in proučil razloge za in proti organizaciji SP, se je odločil, da bo dogodek vendarle potekal v dvorani Stožice. Odločitev ni bila lahka, saj organizacija SP v Stožicah za prireditelje pomeni veliko dodatno finančno breme, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije (HZS).

Prejšnji teden je HZS od Mednarodne hokejske zveze (IIHF) le prejela zeleno luč za organizacijo v novem ljubljanskem športnem objektu, lastnik marketinških pravic, podjetje Infront Sport Media, pa je konec preteklega tedna marketinške pravice vendarle dodelil HZS.

Zveza IIHF je drugoligaško prvenstvo Sloveniji oziroma Ljubljani dodelila maja na kongresu v Bratislavi. Prvenstvo divizije I bo na sporedu med 15. in 21. aprilom 2012, v konkurenci Avstrije, Ukrajine, Japonske, Velike Britanije in Madžarske pa bosta med elito, iz katere je slovenska reprezentanca letos izpadla, vodili prvi dve mesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.