Šport
20 ogledov

Risi bodo OI 2014 odprli proti domači Rusiji

slovenija češka sp EPA
Po petkovem sestanku predstavnikov nacionalnih olimpijskih komitejev v Stockholmu, Slovenijo je zastopal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, so določili natančen urnik hokejskega turnirja na olimpijskih igrah, ki jih bo naslednje leto gostil Soči. Slovenija bo na svoji olimpijski premieri tekmovanje odprla proti domači Rusiji.

Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine na Švedskem in Finskem so po sestanku predstavnikov nacionalnih olimpijskih komitejev določili natančen urnik tekem hokejskih reprezentanc na olimpijskem turnirju v Sočiju 2014. Slovenija, ki bo po uspehu v kvalifikacijah prvič nastopila na OI, bo dve izmed treh tekem igrala v veliki dvorani Bolšoj.

Slovenija bo svoj prvi olimpijski hokejski nastop v obdobju samostojnosti začela v četrtek, 13. februarja 2014, njen tekmec na dvoboju, ki se bo začel ob 16.30 po lokalnem času, pa bo domača ekipa Rusije. V soboto, 15. februarja, bo ob 12. uri tekma Slovenija - Slovaška, prav tako v dvorani Bolšoj, v nedeljo, 16. februarja, pa bo ob 16.30 v manjši dvorani Šajba še tekma Slovenija - ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.