Šport
59 ogledov

Risi bodo še zadnjič napeli mišice

risi EPA
Slovenski hokejisti bodo danes opravili zadnji test pred bližnjim SP divizije I (skupina A). Tekmovanje na Poljskem se bo začelo v soboto, danes pa bodo izbranci Nika Zupančiča igrali še z Madžari.

Madžarska si je priigrala vrnitev med elito, tako da je letos ona v vlogi, ki sta jo imeli v zadnjih letih ponavadi Slovenija in Avstrija - kako se izogniti izpadu v nižje tekmovanje. Madžari bodo te težave reševali čez nekaj tednov, Slovence izziv čaka že čez nekaj dni.

"Trenirali smo zelo dobro. Tudi pripravljalne tekme, ki smo jih igrali, so bile v redu. Zdaj imamo še Madžare, moramo biti pripravljeni, ker se prvenstvo začne zelo kmalu. A mislim, da smo stoodstotno pripravljeni. Videli bomo, kaj bo," je pred odhodom najprej na Madžarsko in potem naprej na Poljsko razmišljal branilec Blaž Gregorc.

Tudi on je bil med tistimi, ki so ga mučile poškodbe, vendar, drugače kot pri nekaterih drugih ključnih igralcih Slovenije, ni tako hudo, da ne bi mogel igrati. "Letos sem imel res smolo s poškodbami, na vseh reprezentančnih akcijah sem se poškodoval, najprej koleno, potem pretres možganov, potem še drugo koleno. Ampak zdaj je vse to zaceljeno in sem stoodstotno pripravljen," je dejal Gregorc in izrazil upanje, da je smole s poškodbami zanj konec.

"Hrvati so bili malo slabši nasprotniki, z Japonci smo videli približno realno sliko. Rezultat je pokazal, da smo dobro pripravljeni in uigrani," pa Gregorc razmišlja o opravljenem delu na dosedanjih treh tekmah pred odločilnimi dnevi.

Želja in cilj slovenske ekipe sta jasna - napredovati v elito, od koder so se morali lani posloviti. A Gregorc opozarja, da bo delo težko, da v igri nista zgolj Slovenija in Avstrija: "Vsaka tekma je poglavje zase, to smo videli pred dvema letoma v Koreji, ko smo izgubili z Japonci. Vemo, da smo favoriti in to hočemo dokazati, hočemo biti prvi, moramo pa vsako tekmo igrati na polno," razkriva recept za uspeh.

Cilj je prvo mesto

Podobno razmišlja tudi Žiga Pance. O poškodbah v ekipi sploh ne želijo razmišljati, tiste, ki jih ni, bodo pač morali nadomestiti tisti, ki jih je izbral selektor Zupančič: "Vsi vemo, da imamo kar nekaj poškodovanih ključnih igralcev. Selektor je pač zbral igralce, ki jim zaupa in upam, da bomo to pokazali tudi na ledu. Ne bo lahko. Nekako smo z Avstrijci zadnja leta res skupaj in se selimo gor in dol. A tu so še domačini Poljaki, ki so neugodni, kar smo videli že novembra. Treba bo igrati vsako tekmo na polno, disciplinirano, ključ bo, da bomo igrali skupaj kot ekipa," recept za uspeh razkriva Pance.

"Cilj je zanesljivo osvojiti prvo mesto in si zagotoviti skupino A. Vemo, da mogoče po nesrečnih okoliščinah na koncu drugo mesto ne pelje v skupino A, vendar se bomo mi zelo potrudili in osvojili že prvo mesto," pa o razpletu prvenstva razmišlja slovenski napadalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.