Šport
47 ogledov

Risi dobili novega selektorja

Kari Savolainen HZS
Hokejska zveza Slovenije je sklenila enoletni dogovor o sodelovanju s finskim hokejskim trenerjem Karijem Savolainenom.

Finski hokejski trener bo prevzel vodenje slovenske moške članske reprezentance. Vodstvo Hokjeske zveze Slovenije se je za omenjeni korak odločilo po tehtnem premisleku in analizi nastopa slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Parizu. 

HZS se je ta to določila, ker je do nastopa na olimpijskih igrah v Pjongčangu in svetovnem prevenstvu Divizije I-A v Budimpešti prihodnje leto na voljo premalo časa, da bi v sedanji sestavi trenerskega štaba odpravili pomanjkljivosti, ki so se pokazale ob zadnjem reprezentančnem zboru, so sporočili. 

Kari Savolainen je slovensko reprezentanco vodil že v sezonah 2003/04 in 2004/05, v sezonah 2010/11, 2011/12 in 2012/13 pa z njo tudi sodeloval tudi v vlogi svetovalca. Po mnenju HZS je Savolainen v danem trenutku najbolj optimalna izbira za mesto selektorja.

Nik Zupančič, ki je v vlogi selektorja reprezentance dosegel dva izjemna uspeha – ponovni uvrstitvi med svetovno hokejsko elito ter na olimpijske igre, bo svoje delo nadaljeval kot pomočnik glavnega trenerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.