Šport
85 ogledov

Risi dočakali uvodnega nasprotnika

Slovenija hokej trening slovenska hokejska reprezentanca Profimedias
Mednarodna hokejska zveza (IHF) je objavila razpored turnirja na olimpijskih igrah Pyeongchangu.

Turnirja se bo že drugič zaporedoma udeležila tudi slovenska hokejska reprezentanca, potem ko si je septembra 2016 v beloruskem Minsku na kvalifikacijskem turnirju priborila mesto med dvanajstimi olimpijskimi reprezentancami.

Slovenski risi bodo v prvem delu olimpijskega tekmovanja nastopili v skupini B, skupaj z Rusijo, Slovaško in ZDA.

Prvo tekmo uvodnega dela olimpijskih bojev bo Slovenija odigrala v sredo, 14. februarja, ob 21.10 uri po lokalnem času (13.10 po slovenskem) proti reprezentanci ZDA. Po dnevu počitka bo naslednji slovenski nasprotnik izbrana vrsta Rusije, s katero se bodo risi pomerili v petek 16. februarja ob 16.40 po lokalnem času (8.40 po slovenskem).

Na zadnji, tretji tekmi predtekmovanja, ki bo v soboto, 17. februarja ob 21.10 po lokalnem času (13.10 po slovenskem), pa bodo naši reprezentanti palice prekrižali s Slovaško.

Uvodnemu delu olimpijskega turnirja bodo v torek, 20. februarja, sledili kvalifikacijski boji za preostala mesta v četrtfinalu, že naslednji dan pa tudi izločilne tekme najboljše osmerice za prostor v polfinalu, ki ga bodo odigrali v petek, 23. februarja. Finalni obračun moškega turnirja bo v nedeljo, 25. februarja, dan pred tem pa bo še tekma za olimpijski bron.

Tekmi proti ZDA in Slovaški bo slovenska izbrana vrsta odigrala v dvorani Kwandong, manjšem od dveh hokejskih prizorišč v olimpijskem Pyeongchangu, medtem ko bo tekma proti Rusiji potekala v večji dvorani Gangneung.

Poleg skupine, v kateri bo igrala Slovenija, bodo v skupini A nastopile Kanada, Češka, Švica in Južna Koreja, medtem ko bodo v skupini C igrale Švedska, Finska, Norveška in Nemčija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.