Šport
87 ogledov

Risi izenačili v zadnji tretjini, nato ...

Slovenija - Finska
1/7
EPA
Risi so se tokrat pomerili s svtovnimi podprvaki. V zadnji tretjini so Slovenci še izenačili na 2:2, na koncu pa je bilo 5:2 za Finsko.

Slovenski hokejisti, ki so dan prej doživeli neprijeten poraz proti Norveški z 1:5, so se  tokrat pomerili s Finsko. Hokejisti iz dežele tisočerih jezerov se doslej na tokratnem svetovnem prvenstvu niso izkazali, doživeli so tudi presenetljiv poraz proti Franciji (1:5).

Finci so bili v uvodnih minutah dvoboja podjetnejši, a so ostajali brez pravih priložnosti. Na drugi strani je Boštjan Goličič od blizu zgrešil vrata po petih minutah igre. Skandinavci so v nadaljevanju pritiskali, sprožili kopico strelov, a je bil Gašper Krošelj vselej na pravem mestu. Nato pa je Slovenija povedla po protinapadu. Nik Pem je poslal plošček do Anžeta Kuralta, ki je ustrelil natančno in premagal Harrija Saterija.

Kmalu zatem se je stresla prečka slovenskih vrat, v predzadnji minuti prve tretjine pa se je srečno za rise končal tudi hiter protinapad Ficev. Ti kasneje niso izkoristili tudi napada treh na dva, oba strela sta poletela mimo slovenskega gola. Šest sekund pred koncem prvih dvajset minut je prišlo do prve izključitve na tekmi, na kazensko klop je moral sesti Žiga Jeglič. Razmerje strelov je bilo 15:5 v korist Finske.

Ta ni izkoristila uvodne premoči z igralcem več, je pa v 25. minuti z bombo za 1:1 zadel Veli-Matti Savinainen. Finci so imeli hitro zatem še eno lepo priložnost, ki pa jo pred golom niso izkoristili, novo izključitev pa si je prislužil Jeglič. Drugi power-play so Skandinavci izkoristili. Savinainen je sprožil, plošček pa se je od drsalke Luke Vidmarja srečno odbil na palico Mikke Rantanena, ki mu ni bilo težko matirati Krošlja.

Na polovici druge tretjine je bil izključen Vidmar, ob dobrih posredovnjih slovenskega vratarja pa je risom uspelo zadržati zaostanek le enega gola. Če je Krošelj ohranjal Slovenijo v igri, pa je bil Jeglič na drugi strani zelo blizu zadetka, ko je pred golom podstavil palico, a do spremembe rezultata ni prišlo. V dveh tretjinah so Finci sprožili 33 strelov, Slovenci 9.

Po treh minutah zadnjega dela igre so imeli slovenski nasprotniki izjemno priložnost, da povečajo prednost, a plošček, ki se je odbijal pred golom, ko je Krošelj že bil iz vrat, na srečo nikakor ni želel v slovensko mrežo. Na drugi strani je prišel do strela Robert Sabolič, vendar ni meril natančno. V 46. minuti je Slovenija prvič prišla do power-playa. Ta je bil izkoriščen po pol minute. Sabolič je streljal, Rok Tičar je podstavil palico, Sateriju pa je pak pobegnil čez golovo črto.

Slovenija - Finska | Avtor: EPA EPA

Finci so krenili po zmago, po samostojni akciji pa je najprej zadel Sebastian Aho, kmalu zatem pa je pokritega Krošlja premagal še Markus Hannikainen. Med obema zadetkoma je minula minuta in štiri sekunde.

Slovenci se niso predali, nevarno je zapretil Goličič, tri minute pred piskom zadnje sirene pa so risi prišli do druge igre z igralcem več. Selektor Nik Zupančič je takoj iz igre potegnil Krošlja, slovenski hokejisti pa so tako zaigrali s šestimi proti štirim v polju. A pravih strlov ni bilo, ob vrnitvi izključenega Tomija Sallinena na led pa je ta sam prejel plošček in ga poslal v prazno mrežo za končnih 2:5.

Svetovno prvenstvo, 4. krog:

Slovenija : Finska  2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
Kuralt 15., Tičar 46.; Savinainen 25., Rantanen 27., Aho 50., Hannikainen 51., Sallinen 60.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.