Šport
24 ogledov

Risi na SP z zmago

Risi so pripravljeni na SP. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Slovenska reprezentanca je z 2:0 dobila zadnjo tekmo pred odhodom na svetovno prvenstvo elitne divizije na Slovaškem proti Franciji. Jan Muršak še ni odpisan.

Slovenska hokejska reprezentanca je v sobotni prijateljski tekmi v francoskem Valencu premagala domačo izbrano vrsto z 2:0 (1:0, 0:0, 1:0). Izbranci Matjaža Kopitarja so v Franciji odigrali zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na svetovno prvenstvo elitne skupine na Slovaškem, gola pa sta dosegla Jaka Ankerst (17.) in David Rodman (56.).

Risi so na drugi pripravljalni tekmi v Franciji z zelo dobro predstavo premagali galske peteline, kar se je zgodilo prvič po 10. novembru leta 2005. Prvi gol v dresu državne reprezentance je dosegel Ankerst, vratar Robert Kristan je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, igralec tekme pa je bil Žiga Jeglič.

Slovenci so povedli v 17. minuti, ko je z desne strani z modre črte streljal Klemen Pretnar, odbitek pa je po ostri borbi pred vrati francoskega vratarja Cristobala Hueta v mrežo pospravil Ankerst. Radovljičan je s tem dosegel svoj prvi gol za člansko izbrano vrsto Slovenije. Nekaj sekund za tem se je priložnost ponudila še Alešu Mušiču. Minuto in 57 sekund pred koncem prvega dela igre je novo malo kazen dobil Lamperier, Slovenci pa so vseskozi pletli mrežo okrog Hueta, dvakrat pa je nevarno poskusil Greg Kužnik.

Slovenski hokejisti so večji del druge tretjine prevladovali, v zadnjih petih minutah pa malce popustili, kar so Francozi izkoristili in si priigrali tri lepe priložnosti. Zadnja tretjina ni ponudila pretirano drugačne slike kot uvodni dve. Slovenija je še naprej igrala zelo dobro, odgovorno in preudarno, Francozi pa niso znali zadeti niti iz dveh priložnosti z igralcem več. Najnevarnejši mož na igrišču v modrem dresu je bil Laurent Meunier, ki je trikrat močno sprožil, dvakrat z modre linije, a je bil Kristan vselej na mestu. Odločitev o zmagovalcu je padla štiri minute pred koncem tekme, ko je z modre črte - ob igri z igralcem več - strel sprožil David Rodman, strel pa je končal za hrbtom Hueta.

Jan Muršak še ni odpisan
Jan Muršak bi se utegnil reprezentanci Slovenije pridružiti tik pred svetovnim prvenstvom. Kot je iz ZDA sporočil Mariborčan je to odvisno od situacije Detroita v končnici lige NHL ter od tega, kakšno bo stanje v omenjenem klubu s poškodbami. Muršak je sicer v teh dneh vseskozi del ekipe Detroita in z njimi tudi vseskozi trenira.

Prijateljsko srečanje:


Francija : Slovenija 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Ankerst (17), D. Rodman (56)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.