Šport
58 ogledov

Risi na zadnji test pred SP

Žiga Pance EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je danes odpotovala na svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Katovice. Tekmovanje se sicer začenja šele v soboto, Slovenija pa bo že v sredo v Budimpešti imela še zadnji test, prijateljsko tekmo z Madžari.

Tako kot na zadnji pripravljalni turnir pred meseci so se slovenski igralci na tekmovanje odpravili z vlakom.

Ker so Slovenske železnice pokrovitelje Hokejske zveze Slovenije, se sodelovanje kaže tudi na ravni prevozov in tako so igralci ter strokovno vodstvo danes po krajšem druženju s predstavniki sedme sile na ljubljanski železniški postaji sedli na vlak za Budimpešto.

Kakšnih posebnih skrivnosti v ekipi že nekaj dni ni več. Seznam poškodovanih igralcev, ki bi selektorju Niku Zupančiču lahko veliko pomenili v boju za vrnitev med elito, je dolg, toda ne igralci, ki gredo na SP, ne selektor se s tem ne želijo obremenjevati. Zadnji neznanki sta le še Miha Štebih in Robert Sabolič, oba imata še klubske obveznosti na Češkem, selektor Zupančič je v ponedeljek pojasnil, da bo oba čakal, pri čemer bo branilec Štebih na voljo reprezentanci prej kot napadalec Sabolič.

"Pravi test pred SP"

Hokejisti so bili pred odhodom na zadnji test in potem na SP sproščeni in optimistični. "Definitivno bo jutrišnja tekma še težja kot ta z Japonsko. A dobro je, da se tako stopnjuje, da je vsaka tekma težja. Poskušali bomo še nekatere stvari potrenirati in preveriti, to bo zelo dobra tekma pred začetkom prvenstva," je pred odhodom dejal Jan Urbas, ki bo imel na prvenstvu prvič tudi oznako kapetana.

"Prvi dve tekmi v pripravah nista bili na naši ravni, a dobrodošli za začetek. Z Japonci smo že videli obraz te reprezentance, Japonce smo skozi celotno tekmo nadigrali. Zadnja tekma proti Madžarski pa bo pravi test pred SP. V ekipi res manjka nekaj fantov, ki so že nekaj odigrali, a jih bomo skušali nadomestiti in priti do želenega rezultata in mesta, ki vodi v elito," pa je pred odhodom na pot razmišljal Andrej Hebar, po novem član prvega napada ob Roku Tičarju in Žigi Jegliču.

Aktivni že na otvoritvi

Slovenci so pred SP odigrali tri prijateljske tekme, dve s Hrvaško (8:3 in 9:1) in eno z Japonsko (4:0). Po sredinem dvoboju v Budimpešti, ki bo na sporedu ob 19. uri, pa jih čakajo še zaključni treningi in pot na Poljsko, kjer se svetovno drugoligaško prvenstvo začenja v soboto, 23. aprila. Prvo tekmo bodo igrali prav Slovenci, že ob 13. uri pa bodo njihovi tekmeci spet Japonci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.