Šport
21 ogledov

Risi: Nismo še na cilju

Žurnal24 main
Po treh tesnih porazih v predtekmovanju so slovenski hokejisti na prvi tekmi v skupini za obstanek le prišli do prve zmage na 75. svetovnem prvenstvu elitne divizije in naredili velik korak k obstanku v eliti.
Začetek tekme ni šel, kot smo si želeli. Mislim, da je bil takrat odločilen Robert Kristan, ki je poskrbel, da niso povedli. V drugi tretjini smo pokazali našo igro in po zadetku Roka Tičarja smo začeli igrati, izkoriščali priložnosti in zmagali. Glede našega napada nas ni skrbelo toliko kot vas, medije, mislim, da ni treba zganjati panike. Poskušali smo biti pozitivni in smo verjeli vase.
David Rodman

Slovenski reprezentanti so proti Latviji, ki so jo na koncu ugnali s 5:2, blesteli predvsem v drugi in na začetku zadnje tretjine. V tem času so latvijsko državo zadeli kar petkrat (Tomaž Razingar in Rok Tičar po dvakrat ter Rok Pajič enkrat) in razrešili vse dvome o zmagovalcu. Odlično igro na prvi tekmi v skupini za obstanek bo zdaj treba potrditi na srečanju proti severnim sosedom Avstrijcem in si tudi teoretično zagotoviti obstanek med elito. Z zmago nad rivali onkraj Karavank bi bilo to še lepše.

"Zdaj veste, zakaj sem govoril, da ni vedno pomembno, ali igraš dobro. Najpomembneje je zmagati. Malo smo bili nervozni v prvi tretjini, kar ni nič čudnega, glede na to, da Latvije še nikoli nismo premagali. A igralcem sem že na razdrsavanju povedal, da nisem povsem prepričan, s kom bi raje igral, z Latvijo ali Dansko. Latviji se je le poznala utrujenost in niso tako trdi v igri, mi smo to našo prednost izkoristili in jo končno premagali na SP. Upam, da si bomo zagotovili obstanek, ker so fantje zdaj res pokazali, da si to zaslužijo," je ponosen na svoje varovance po latvijskem skalpu razlagal selektor Matjaž Kopitar.

Začetek je bil malo nervozen. Morda niti ne nervozen, ampak treba je igrati precej varno, da ne loviš rezultata celo tekmo. Potem smo narekovali ritem in v drugi tretjini prišli do izraza, tekmo pa smo nadzorovali do konca. Zdaj bo treba na vsaki tekmi igrati na zmago, mi se ne oziramo na tekmece, ampak samo na našo igro.
Aleš Kranjc

Oče našega edinega enhaelovca je imel tudi tokrat v kapetanu Razingarju veliko pomoč: "Za nami so v prvem delu tri tekme, ki so bile rezultatsko sicer neugodne. A želeli smo na tak način iti tudi v to tekmo. Malo nam je škripalo v prvi tretjini, predvsem smo izgubili preveč ploščkov v nevtralni tretjini. V drugi smo to popravili in dosegli zadetke, na koncu smo tekmo mirno pripeljali do konca, hvala vsem fantom za dobro igro. Na tem SP tudi na papirju odpisane reprezentance igrajo presenetljivo dobro, mi pa smo bili tudi popolnoma neobremenjeni glede tega, s kom bomo igrali. Lahkih tekmecev pa ni več."

Drugi napad, ki ga sestavljajo Tičar, Robert Sabolič in Žiga Jeglič, je blestel tudi proti Latvijcem. "Poskušali smo igrati čim bolj preprosto. Nismo se zanašali na to, da so Latvijci včeraj igrali težko tekmo. Igrali smo dobro, morda v prvi tretjini še ne, a nas je rešil vratar Robert Kristan. Ko pa smo stopili na plošček, smo začeli zadevati, nato je prišlo samo po sebi in tekmo smo do konca pripeljali brez večjih napak," je razmišljal dvakratni strelec Tičar, medtem ko je Pajič, ki se je podpisal pod zadnji zadetek risov, povedal: "Zadovoljni smo. Igrali smo tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Prva tretjina ni bila najboljša. Na koncu pa je vse steklo tako, kot smo si želeli. Morda je pomagalo tudi to, da so oni igrali tekmo še včeraj in niso imeli časa za regeneracijo. Zdeli so se mi nekoliko počasni, da ne igrajo tako hitro, kot znajo drsati. Začetek v boju za obstanek je bil odličen, a še nismo na cilju, ki smo si ga zadali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.