Šport
3 ogledov

Risi prispeli: peterica brez opreme "na suho"

Urbas Landeskog Lundqvist Slovenija Švedska četrtfinale Soči olimpijske igre EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je že na prizorišču svetovnega prvenstva v Južni Koreji. Po približno 18 urah so risi v večernih urah opravili tudi prvi trening.

V sredo se je 23 hokejistov, ki bodo zastopali slovensko zastavo na svetovnem prvenstvu, zbralo na letališču Jožeta Pučnika nekaj minut pred 12. uro. Iz Slovenije je zasedbo pot najprej vodila do Frankfurta, kjer je morala čakati pet ur, da je nadaljevala pot proti Seulu, kamor je prispela ob 13. uri po lokalnem času oziroma ob 6. uri zjutraj po slovenskem.

Na letališču v Južni Koreji je prišlo do manjšega šoka, saj od peterice igralcev opreme ni bilo, tako da David Rodman, Aleš Mušič, Miha Verlič, Jan Urbas in Mitja Robar na prvem treningu niso mogli na led, a so vseeno opravili trening na suhem.

Občutki nad pričakovanji

"Glede na to, kakšne so bile vaje, je bila druga polovica treninga povsem drugačna, kot bi bila, če bi bilo na treningu vsi. Vendar tu ne moremo nič storiti," je po treningu dejal Marcel Rodman, ki je nato odgovoril, ali je bilo naporno opraviti trening po tako dolgi poti:

"Moram reči, da sem se dobro počutil. Celo nad pričakovanji. Pred treningom sem bil resnično utrujen, saj na letalu ne moreš najbolje spati. Potem je bila še vožnja z avtobusom in tako naprej. A bilo je resnično v redu."

Pričakujejo izboljšanje

V petek čaka Rise dopoldan trening na suhem, popoldan pa se bodo znova odpravili na ledeno ploskev. Peterica, ki v četrtek iz objektivnih razlogov ni trenirala na ledu, upa, da bo oprema prišla čim prej v Južno Korejo. Jezo pa ni povzročala le oprema, ki je doma ostala predvsem zaradi slabe komunikacije enega izmed letalskih prevoznikov in turistične agencije, temveč tudi garderoba v dvorani Mokdong. V tej bodo Risi ostali le še do sobote, ko se selijo v dvorano v Gojangu.

"Definitivno pričakujem boljše pogoje. Tu nimamo prave garderobe. Ne vem, čemu je sploh namenjena ta garderoba. Ni pitne vode, led je drugačen, vendar se na mislimo izgovarjati na nič. Čim hitreje se bomo skušali privaditi na vse in biti pripravljeni na prvo tekmo v nedeljo," razmišlja čuvaj mreže Andrej Hočevar. Hkrati z dvorano bodo igralci v soboto zamenjali tudi hotel, ki bo bližje prizorišču svetovnega prvenstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.