Šport
21 ogledov

Risi proti Slovakom, orli po drugo kolajno

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Kristan Stanko Gruden/STA
Osmi tekmovalni dan bo na olimpijskih igrah v Sočiju na sporedu sedem končnih odločitev. Drugo kolajno bo lovila zlata Tina Maze, tokrat v superveleslalomu, ki se prične ob osmih zjutraj.

Smučarske tekačice čaka štafetni tek na 4 x 5 kilometrov, hitrostni drsalci bodo tekmovali na 1500 metrov, na kratkih progah pa na 1000 metrov, njihove kolegice na 1500 metrov. Skeletonce čakata tretja in finalna četrta vožnja, zmagal bo tisti, ki bo imel najboljši seštevek vseh štirih voženj. Na zaletišču bodo še smučarski skakalci, ki se bodo za kolajne pomerili na veliki skakalnici.

Slovenski nastopi

Na tekmovališčih bodo kar trije slovenski posamezniki, ki že imajo odličja na teh igrah. V superveleslalomu bo glavno slovensko orožje Tina Maze, v cilj se bosta s strmine podali še Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Bronasta smučarska tekačica Vesna Fabjan bo združila moči z reprezentančnimi kolegicami Katjo Višnar, Alenko Čebašek in Barbaro Jezeršek. Srebrni Peter "mišica" Prevc bo skupaj z Robertom Kranjcem, Jurijem Tepešem in Jernejem Damjanom odličja napadel na veliki skakalnici. Slovenske hokejiste čaka drugi dvoboj na igrah, palice bodo prekrižali s Slovaško.

Druga tekmovanja

Nadaljeval se bo turnir v curlingu za moške in ženske, hokejistke imajo na sporedu četrtfinalne boje, na ledenih ploskvah dvoran Bolšoj in Šajba bodo tudi hokejisti. Pari so: Slovaška - Slovenija, ZDA - Rusija, Švica - Češka in Švedska - Latvija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.