Šport
67 ogledov

Risi prvič z novim selektorjem

hokej Slovenija Saša Despot
Slovenski hokejisti so se na Bledu prvič zbrali pod vodstvom novega selektorja Nika Zupančiča, ki je po majskem SP na čelu zamenjal Matjaža Kopitarja.

Slovenska članska hokejska reprezentanca ta teden začenja prvo akcijo v sezoni, saj jo v četrtek, petek in soboto čaka nastop na turnirju v Katovicah

V sezoni 2015/16 bo prvi cilj svetovno drugoligaško prvenstvo, ki bo konec aprila na Poljskem prav na terenu, kjer bo tudi prihajajoči turnir štirih ekip: Slovenije, Južne Koreje, Avstrije in Poljske.

Naslednji cilj pa je povezan z olimpijskimi igrami, saj bodo slovenski hokejisti konec te sezone oziroma zaradi nenavadnega avgustovsko-septembrskega termina že kar v začetku naslednje v kvalifikacijah lovili tudi svojo drugo uvrstitev na OI.

Danes je na Bledu selektor Zupančič zbral pisano zasedbo; manjkajo številni udarni aduti Slovenije, nekateri zaradi poškodb, drugi zaradi obveznosti v klubih. V ekipo za Poljsko je tako vpoklical tudi nekatere mlade igralce, moral pa je narediti nekaj sprememb v zadnjem hipu.

Namesto Jana Urbasa je tako poklical Jeseničana Miho Pesjaka, namesto Žige Pešuta pa njegovega soigralca pri Olimpiji Andreja Hebarja.

"Vsi smo komaj čakali prvi zbor. Seznam ni po vseh željah, a so tako tudi drugi dobili priložnost, da jih trenerji vidimo na reprezentančni ravni. Preizkusili jih bomo lahko v več situacijah, se že veselim, da bo ta turnir na Poljskem," je dejal selektor Zupančič. "Rad bi videl nekatere igralce, ki prej niso imeli večje vloge. Pa mogoče kakšne kombinacije branilskih parov in trojk, kar je na takih tekmovanjih mogoče rotirati. Na svetovnih prvenstvih pa je le v ospredju rezultat," je pojasnil nekoliko spremenjeno postavo za prihajajoči turnir.

Turnir v Katovicah bo priložnost tudi za spoznavanje s tekmovalno platjo mesta, ki bo gostilo SP, a tudi priložnost za novo merjenje moči s tradicionalnimi tekmeci, predvsem Avstrijo, pa tudi Poljsko in Korejo, vsi bodo aprila 2016 tudi nasprotniki na SP, in s katerima se zadnje čase Slovenci niso pogosto merili.

"Prav veliko drugače ne bo. Tu je večina fantov, ki se poznamo, tudi mlajši so bili že prej zraven. Slovenski hokej je tako ozko naravnan, da se vsi poznamo. Za nas je najbolj pomembno, da začnemo z delom pod novim trenerskim štabom. Zanesljivo bodo novosti, nekatere so nam že predstavili. Vsi smo komaj čakali, da je prišel ta dan. Po tem turnirju bo lažje," je dejal Andrej Tavželj, ki bo na tem tekmovanju imel tudi status kapetana ekipe.

Eden od mladih članov bo na Poljskem Nik Pem, ki ju dobil prvo priložnost v članskem dresu. "Najprej bi se rad zahvalil selektorju za zaupanje. Zame je to neznanka, poskusil bom dati vse od sebe, se čim več naučiti od starejših. Je zelo dobra izkušnja zame, v primerjavi z mlajšimi selekcijami je razlika v hitrosti, fiziki ... vse bo novo," je dejal Pem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.