Šport
50 ogledov

Risi so se približali največjim

Žurnal24 main
Slovenski oklepniki niso uspeli obstati v elitni diviziji svetovnega hokeja, a kljub temu na svetovnem prvenstvu na Slovaškem pustili dober vtis. Prihodnost je vsekakor svetla.
Zelo pozitivno, in to kljub zadnjima porazoma v skupini za obstanek. Morda so nas na prvih tekmah nekoliko razvadili z dobrimi igrami. Je pač tako, da v Sloveniji navijači zelo hitro postanejo evforični ob dobrih rezultatih včasih tudi nerealno gledamo na vse skupaj. Zame osebno smo v primerjavi s prejšnjimi leti naredili velik korak naprej, zelo smo se približali tudi največjim reprezentancam.
Dejan Varl

O nastopu Slovenije pod vodstvom Matjaža Kopitarja na svetovnem prvenstvu elitne divizije na Slovaškem smo se pogovarjali s tremi nekdanjimi odličnimi hokejisti, ki so še vedno tako ali drugače povezani z najhitrejšo moštveno igro na svetu.

"Ocena je vsekakor pozitivna. Najbolj razveseljivo je, da se počasi vključujejo tudi mladi igralci, ti pa so znali izkoristiti zaupanje. Z novimi obrazi je Slovenija igrala na visoki ravni do tekme z Avstrijo. Proti njej smo bili vsi nekoliko preveč prepričani v zmago, to pa se ni pokazalo za dobro. Tu je prišlo do padca ekipe. Vseeno menim, da si fantje zaslužijo dobro oceno," je pozitivno oceno podal Andrej Brodnik. Tudi Dejan Varl spada med tiste, ki so slovenski nastop ocenili kot zelo dober: "Zelo pozitivno, in to kljub zadnjima porazoma v skupini za obstanek. Morda so nas na prvih tekmah nekoliko razvadili z dobrimi igrami. Je pač tako, da v Sloveniji navijači zelo hitro postanejo evforični ob dobrih rezultatih včasih tudi nerealno gledamo na vse skupaj. Zame osebno smo v primerjavi s prejšnjimi leti naredili velik korak naprej, zelo smo se približali tudi največjim reprezentancam. Najbolj spodbudno je, da se nismo le branili, temveč smo tudi sami igrali, si ustvarjali priložnosti in zadevali. Na zadnji tekmi so bili Belorusi pač premočni, proti Avstriji pa so odločale malenkosti. Na koncu koncev je bil zame nastop Slovenije na SP zelo pozitiven." Dolgoletni slovenski reprezentant ne dvomi, da se bodo risi zelo hitro vrnili med elito. "Verjamem, še zlasti, ker sem zasledil, da obstaja velika možnost za organizacijo prvenstva divizije I pri nas. Menim, da se nam bo uspelo vrniti med elito, počasi pa bi si lahko nato tudi že zagotovili obstanek med njo," je dejal Varl in pohvalil tudi delo strokovnega vodstva naše reprezentance: "Igrali so zelo disciplinirano in organizirano. Fantje so si ustvarjali akcije. Tudi v športu je treba iti korak za korakom, kar naenkrat se ne da vsega zajeti z veliko žlico. Treba je biti potrpežljiv, zaupati fantom in vodstvu, ki zelo dobro dela z njimi. Treba je dati času čas, rezultati bodo zagotovo prišli."

"Tako kot ponavadi v zadnjih sezonah smo dobro začeli prvenstvo in držali stik z elito, v skupini za obstanek pa je prišlo do zloma motivacije. Proti Latviji smo še igrali dobro, poraz proti Avstriji pa je pustil velike posledice. To se je videlo tudi na tekmi z Belorusijo. Glede na ekipo in ligo, v kateri večina reprezentantov igra, bi dejal, da smo prikazali takšen hokej, kot ga lahko. Prihajajo mladi in tudi zato lahko računamo, da bomo nekoč tudi mi igrali v izločilnih bojih elitne skupine in se ne bomo borili za obstanek. Želim pa jim seveda čim prejšnjo vrnitev med elito," pa je ocena Roberta Ciglenečkega, ki je še dodal: "Igralci so se vsekakor trudili. Po svojih izkušnjah lahko rečem, da po nekaj tekmah, po tem, ko si že tako blizu, a vseeno daleč, doživiš nekakšen padec koncentracije, pride do utrujenosti. Na prvih dvobojih si želiš nekoga presenetiti in daš vse od sebe, to pa se na koncu mora nekje poznati. Morda se je določenim igralcem poznalo tudi pomanjkanje kakovostnih tekem, ker ne igrajo v elitnih ligah."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.