Šport
20 ogledov

Risi so si polomili zobe še na Dancih

Blaž Gregorc Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je na drugi tekmi turnirja evropskega izziva v francoskem Lyonu po kazenskih strelih izgubila z Dansko (1:2). Za rise, ki so dan prej visoko izgubili s Francijo, je edini gol zabil Blaž Gregorc.

Slovenija, na turnirju v Lyonu igra v oslabljeni postavi brez igralcev iz avstrijske in nemške lige, je v četrtek izgubila s Francijo z 1:6. Tokrat je bila na drugi strani Danska, ki bo tekmec Slovenije tudi na februarskih olimpijskih kvalifikacijah; Slovenija je nazadnje obračun sicer izgubila, a je premoč Skandinavcem morala priznati šele po kazenskih strelih.

Prvi del tekme z Danci je minil zelo podobo kot uvodni dvoboj s Francozi, ob enakovredni igri. Selektor Matjaž Kopitar je naredil nekaj zamenjav v sestavi peterk, v prvi se je tako ob bratih Kopitar dobro znašel Rok Leber. Anže Kopitar je tudi prvi preizkusil Simona Nielsena. Zadeli pa so Danci, po napaki v slovenski obrambi je do ploščka prišel Stefan Lassen, ki ga je neoviran pospravil za hrbet Matije Pintariča.

Druga tretjina tekme z Danci je bila vsaj za zdaj najboljša slovenska na tem turnirju. Boštjan Goličič je v drugem napadu igral precej bolj sproščeno kot prvi dan v prvem. Tudi tretja napadalna trojka, kjer se je Janu Berčiču in Anžetu Kuraltu tokrat priključil Matic Kralj, je delo nekajkrat opravila zelo dobro.

Goličič zapravil priložnost tekme

Sredi tretjine so imeli Slovenci več kot pol minute dva igralca več na ledu, Anže Kopitar je po nekaj sekundah v svojem slogu potegnil proti sredini in takoj streljal. Nielsen je njegov strel še ubranil, poznejši izmenjavi podaj pa ni mogel slediti in plošček je končal za njegovim hrbtom.

V zadnji tretjini igre so Slovenci uspešno branili izid, tako da kljub več strelom Dancev (na koncu tekme je bilo razmerje 44-25) Pintarič ni klonil. Gola pa ni bilo niti v podaljšku, ki se je začel z izključitvijo branilca Žige Pavlina.

Priložnost tekme pa je tik pred koncem zapravil Boštjan Goličič, ki se je po podaji Žige Jegliča sam znašel pred Nielsnom, ki pa je bil boljši. Pri izvajanju kazenskih strelov so Anže Kopitar, Luka Bašič in Žiga Jeglič svoje zapravili, Morten Madsen pa je v tretjem poskusu Dancem zagotovil še drugo zmago po izvajanju kazenskih strelov v Lyonu.

V soboto bo Slovenija turnir končala s tekmo proti Latviji, začela se bo ob 15. uri.

Evropski izziv, Lyon, 2. kolo:

Slovenija : Danska 1:2* (0:1, 1:0, 0:0) 
Gregorc (30); Lassen (8)
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.