Šport
16 ogledov

Risi ''uničili'' sosede, poškodba Kristana

slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Reuters
Slovenska članska hokejska reprezentanca je na pripravljalni tekmi za svetovno prvenstvo v Mariboru premagala Avstrijo s 5:2 (3:0, 0:1, 2:1). Ista tekmeca se bosta v Mariboru pomerila tudi v soboto, nato pa še prihodnji petek na Dunaju.

Avstrijci so pred tekmo precej tarnali nad zdravstvenimi težavami, saj je peterica že prvotno ostala v hotelu zaradi želodčnih težav. Risi so se nad Avstrijce spustili pogumno in sredi osme minute že vodili s 3:0. Še pred uvodnim golom branilca Blaža Gregorca, ki je izkoristil odlično podajo Roberta Saboliča, je imel lepo priložnost drugi slovenski napad. Žiga Pance po desni strani pa je bil prehiter za nasprotnike in tudi za plošček. Drugi gol je prispevala kombinacija tretjega in četrtega napada, izkazal se je Gašper Kopitar, ki je znova upravičil vlogo v izbrani vrsti. Sledila sta mu Luka Bašič in Celjan Rok Leber, le dobro minuto zatem pa so bili v glavni vlogi znova člani udarnega napada, zadel pa je Sabolič. Po tretjem golu so imeli Avstrijci minuto odmora in do prvega odmora Rene Swette ni več prejel zadetka.

Poškodba Kristana

Tudi v nadaljevanju pa so bili domačini pred tokrat precej bolj polnimi tribunami bolj aktivni. Z goli pa se jim vendarle ni več pretirano mudilo. Avstrijci so bili bolj zanesljivi v obrambnih nalogah, kjer je blestel vratar avstrijskih prvakov iz Celovca. Proti koncu druge tretjine je imel svojo priložnost tudi Žiga Jeglič, pa tudi branilec Luka Tošič bi ob zavrnjeni podaji Anžeta Kuralta lahko bolje reagiral. Kopitar je nato poskusil še z desne in leve, Swette pa je obakrat odlično pokril svoj bližnji kot. Še pred koncem so Avstrijci le presenetili Roberta Kristana, ki pa je tik pred koncem dobil udarec v nogo in je v zadnji tretjini slovenski gol prepustil Gašperju Krošlju.

Pajič in Mušič prvič v polno

V zadnjem delu tekme je bila Slovenija izjemno razpoložena. Odlično pokrivanje prek celotnega igrišča je prineslo povišanje na 5:1 v 47. minuti, ko sta se na seznam strelcev vpisala še Rok Pajič in Aleš Mušič, ki sta na teh pripravah prvič zadela. Predvsem jo svojo razigranost v petkovem večeru kronal zdaj drugi slovenski napad, saj je gol padel v slogu hitropotezne igre. Omeniti velja še lepo potezo Leberja v 51. minuti in poskus Jegliča minuto kasneje, gostje pa so izid ublažili ob prednosti igralca več le pet sekund po izključitvi Mušiča. Slednji je bil na koncu izbran za najboljšega igralca v domači vrsti.

V soboto ob 17.30 bodo Slovenci z Avstrijci sklenili pripravljalne tekme na Štajerskem, kjer bodo ostali tudi v naslednjih dveh tednih do začetka prvenstva na Švedskem.

Prva pripravljalna tekma:

Slovenija : Avstrija 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
Gregorc (3), Leber (7), Sabolič (8), Pajič (45), Mušič (47); Schiechl (38), Lakos (60)

druga tekma
sobota, 20. april ob 17.30:
Slovenija - Avstrija

tretja tekma
petek, 26. april ob 18.00:
Avstrija - Slovenija

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.