Šport
71 ogledov

Risi v Parizu, danes že prve tekme

risi EPA
Danes se bo s prvimi štirimi tekmami začelo svetovno prvenstvo v hokeju.

Prizorišči letošnjega svetovnega prvenstva sta nemški Köln in francoski Pariz, kjer bo svoje tekme igrala tudi Slovenija. Ta bo prvi dvoboj s Švico igrala v soboto.

Na SP elitne skupine je 16 reprezentanc razdeljenih v dve predtekmovalni skupini s po osmimi članicami. V Parizu bodo ob Sloveniji in gostiteljici Franciji igrale še branilka naslova Kanada, srebrna z zadnjega SP Finska, Češka, Švica, Belorusija in Norveška. V Nemčiji bodo poleg gostiteljice nastopale še Rusija, ZDA, Švedska, Slovaška, Latvija, Danska in Italija.

Danes se bo SP v Franciji začelo s popoldanskima tekmama ob 16.15 med Švedsko in Rusijo v Nemčiji ter Finsko in Belorusijo v Franciji, zvečer ob 20.15 bosta na sporedu še dvoboja ZDA - Nemčija in Češka - Kanada.

Prvi štirje iz vsake predtekmovalne skupine se bodo uvrstili v četrtfinale, ekipe, ki bodo na mestih od 5 do 7, bodo tekmovanje končale, zadnjeuvrščena ekipa v skupini pa bo izpadla v nižji rang tekmovanja. V predtekmovalni skupini v Nemčiji bo sicer morda izpadel predzadnji, če bo zadnja Danska, saj ta kot gostiteljica naslednjega prvenstva po pravilih krovne zveze IIHF ne more izpasti.

Prvenstvo bo v obeh mestih potekalo do četrtfinala 18. maja, odločilne tekme za medalje pa bodo v Kölnu 20. in 21. maja.

Na letošnjem SP divizije I (skupina A) sta si napredovanje na SP 2018 zagotovili Avstrija in Južna Koreja.

Naslov prvakov bodo na SP v Franciji in Nemčiji branili hokejisti Kanade. Ti so lani v finalu SP v Moskvi ugnali Fince, bronasti so bili Rusi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.