Šport
4 ogledov

Risi vadili v polni postavi: pošiljka končno prišla

Sport 15.04.2014 Matjaz Kopitar, Nik Zupancic, trening slovenske hokejske reprez Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je v Južni Koreji opravila prvi trening v polni postavi, saj je izgubljeno opremo dobilo tudi pet hokejistov, ki so prvi dan "ostali na suhem".

V soboto se bodo Risi preselili v dvorano v Gojangu, kjer bo na sporedu svetovno prvenstvo. Po tem, ko v četrtek peterica igralcev (Mitja Robar, Jan Urbas, David Rodman, Aleš Mušič in Miha Verlič) ni trenirala na ledu, saj je oprema prišla prepozno, so v petek na ledu stali prav vsi igralci. S tem so si v slovenskem taboru oddahnili, saj je trening lahko potekal normalno in v skladu z načrti strokovnega štaba.

"Nekoliko smo potrenirali igro ob igralcu več. Dva dni pred prvenstvom tako ali tako nimaš na voljo veliko izbire. Tako bo tudi sobotni trening namenjen predvsem igri z igralcem oziroma dvema več. Smernice oziroma zamisli, kako naj bi vse potekalo, so zastavljene, zdaj pa je pred nami le še realizacija," je po treningu pojasnil selektor Matjaž Kopitar, ki je moral v četrtek nekoliko prilagoditi trening. Vsi v Južni Koreji so cel dan z zanimanjem spremljali, kaj se pravzaprav dogaja z opremo in čakali na informacije.

Nič težkih nog

"Malo strahu je bilo le zaradi tega, ker se je govorilo, da se je ena oprema izgubila, preostale štiri pa so prišle v Korejo. Nihče ni namreč prišel na počitnice. Tako da je bila novica, da je oprema prišla, kar razveseljujoča. Danes smo se tako pripravljali povsem normalno. Vse je v redu," je pojasnil Robar, ki je tako na ledu znova stopil ob bok Blažu Gregorcu, s katerim igrata v branilskem paru. Mariborski branilec je nato še povedal, da prilagoditev na časovno razliko poteka v skladu s pričakovanji:

"Ko sem zvečer v hotelu, sem še nekoliko zaspan, vendar pa ko sem na ledu, nimam več težav. Ne čutim nobene utrujenosti ali težkih nog."

Končno brez hudih muk proti Japonski?

Misli pa počasi vsem uhajajo k prvima tekmecema na tekmovanju. V nedeljo čaka Rise izbrana vrsta Japonske, dan zatem pa še domača Južna Koreja.

"Z Japonsko se vedno trudimo. Upam, da se bo to enkrat le končalo. Želim si, da bi bilo to že v nedeljo in da bi igrali svojo igro. Taktično in tehnično smo boljši nasprotnik. Vendar, če jim bomo dali preveč prostora in priložnosti, potem bomo imeli težave. To bo ena izmed stvari, na katere je potrebno opozoriti," opozarja slovenski strateg, Robar pa je dodal:

"Z Japonci so vedno bile težave, saj imajo specifičen sistem igre. Z njimi ne igramo veliko, tako da so vsakič znova zahteven tekmec. Tudi tokrat ne bo nič drugače. Japonci dobro napredujejo. Podcenjevanja brez dvoma ne bo, česar se zavedamo vsi. Tekma bo težka, tako da bomo morali prikazati našo pravo igro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.