Šport
32 ogledov

Risi začeli priprave na svetovno prvenstvo

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Kristan Stanko Gruden/STA
Dober mesec pred začetkom svetovnega hokejskega prvenstva divizije I skupine A je slovenska reprezentanca začela s pripravami. V Kranju vadijo tisti igralci, ki so že končali klubske sezone.

V tem in prihodnjem tednu - uradni zbor reprezentance bo čez dva tedna - bodo tako na kranjskem ledu svojo formo nadgrajevali: Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič, Gašper Krošelj, Jakob Milovanovič, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Nik Simšič, Rok Tičar ter Jan Urbas.

Selektorju Niku Zupančiču je na pomoč v tem času priskočil tudi Triglav Kranj, ki bo z namenom čim bolj učinkovitih priprav "posodil" vratarja, tri napadalce in enega branilca.

Naloga, ki na svetovnem prvenstvu čaka slovenske rise, bo zaradi spremenjenega načina napredovanja v višjo skupino letos še posebej zahtevna; dodatno pa so jo v zadnjih dneh otežile še poškodbe nekaterih ključnih igralcev, med njimi tudi kapetana Jana Muršaka. Vendar pa, kot pravi selektor, so poškodbe sestavni del hokeja, zato se ne gre prepuščati črnogledim napovedim.

Štiri pripravljalne tekme

Slovenski risi, ki jih na Poljskem čakajo reprezentance Avstrije, Italije, Japonske, Koreje in Poljske, bodo v sklopu priprav pred prihodom na prizorišče svetovnega prvenstva odigrali tudi štiri pripravljalne tekme.

Prvo 8. aprila v Zagrebu s Hrvaško, štiri dni kasneje povratna na Bledu, 16. aprila na Jesenicah z Japonsko in 20. aprila v Budimpešti z Madžarsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.