Šport
13 ogledov

Risi začeli s porazom

Rok Tičar je tudi v reprezentančnem dresu potrdil odlično formo. (Foto: Saša Des Žurnal24 main
Slovenski hokejisti so turnir v Belorusiji začeli s porazom proti Norvežanom. Risi so proti vikingom klonili z 1:3, edini zadetek za četo Johna Harringtona je zabil mladi ostrostrelec Rok Tičar.

Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi tekmi prijateljskega turnirja Polesie Cup v beloruskem Gomelu izgubila z Norveško z 1:3 (0:1, 0:0, 1:2). Edini zadetek za Slovenijo je dosegel Rok Tičar (60.). Slovenska hokejska reprezentanca je tako s porazom začela prvo akcijo v sezoni 2010/11. Turnir v Gomelu je prva stopnica na poti do vrhunca sezone, spomladanskega svetovnega prvenstva elitne skupine na Slovaškem.

Slovenski selektor John Harrington se je za prvi reprezentančni nastop odpovedal nekaterim nosilcem igre, bratoma Rodman, Tomažu Razingarju, ni povabil niti Roberta Kristana. V Belorusijo je nazadnje odpotovalo 22 igralcev, saj se je Harrington odločil tudi le za dva vratarja, Andreja Hočevarja in Matijo Pintariča, Aleša Silo pa je pustil doma.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tekmo so odločile predvsem nezbranost in neuigranost slovenske ekipe, saj sta bili moštvi v strelih na gol izenačeni (28-27 za Norveško). Že prva prava norveška akcija se je v drugi minuti tekme končala s ploščkom v mreži Hočevarja, strelec je bil Martyn Roymark. Slovenija je imela v tem delu igre tudi dve številčni prednosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni.

V drugi tretjini je bila Slovenija boljši tekmec, a norveški vratar Pal Grotnes ni klonil. Trdna je bila tudi slovenska obramba, Norvežani so imeli slabo minuto dva igralca več na ledu, vendar prednosti niso izkoristili. Najlepšo priložnost v drugi tretjini je imel Mitja Šivic, ki je izpeljal hiter protinapad in se sam znašel pred golom tekmecev, vendar je bil Grotnes uspešnejši.

Razplet zadnjega dela je bil podoben kot v prvi tretjini. Norvežani so imeli ob izključitvi Mateja Hočevarja igralca več na ledu in prednost je v zadetek že po dobri minuti spremenil Kristian Forsberg. Pet minuti pred koncem tekme so Norvežani prednost še povišali po akciji Andresa Bastainsena. Slovenci pa so nazadnje le dosegli gol, tik pred iztekom tekme so izkoristili zadnjo številčno prednost in Rok Tičar je po podajah Jana Urbasa in Žige jegliča z golom nekaj sekund pred piskom sirene postavil končni izid 1:3.

Na turnirju Polesie Cup v Gomelu poleg Norveške in Slovenije sodelujeta še Danska in Belorusija. Slovenija se bo v drugem kolu v petek pomerila z domačini, v tretjem v soboto pa še z Dansko. Vsi slovenski tekmeci so člani elitne skupine svetovnega hokeja.

Polesie Cup:

Slovenija : Norveška 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Tičar (60); Roymark (2), Forsberg (42), Bastiansen (55)

Danska : Belorusija 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Lassen (13), Holgaard (21), Degn (25), Jensen (34); Jefimenko (16), Usenko (51)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.