Šport
18 ogledov

Risi zbrani v Ljubljani

Prvi teden priprav bodo slovenski hokejisti opravili v Ljubljani. (Foto: Nik Rov Žurnal24 main
Po nekaj dni končanem državnem prvenstvu v hokeju so se reprezentantje zbrali v Ljubljani in začeli odločilni del priprav na Svetovno prvenstvo Divizije I.
Na SP divizije I v Ljubljani bodo poleg gostiteljice nastopile še Velika Britanija, Južna Koreja, Hrvaška, Poljska in Madžarska. Le prvo mesto pa vodi na elitno SP naslednje leto, ki bo na Slovaškem.

Slovenski hokejisti se bodo od 17. do 23. aprila na svetovnem drugoligaškem prvenstvu na domačem ledu v Ljubljani borili za uvrstitev med elito. Selektor John Harrington in pomočnik Danny Gelinas sta na priprave povabila 33 hokejistov. Pravico do nastopa na prvenstvu bo imelo 20 igralcev in trije vratarji.

Priprave v Ljubljani začenjajo vratarji Aleš Sila (Tilia Olimpija), Andrej Hočevar (Pontebba/Ita), Robert Kristan (Medveščak/Hrv), branilci Greg Kužnik (Pontebba), Aleš Kranjc (Vienna Capitals/Avt), Mitja Robar, Sabahudin Kovačevič, Klemen Pretnar (vsi Acroni Jesenice), Jakob Milovanovič (Grenoble/Fra), Andrej Tavželj (Cortina/Ita), Žiga Svete, Igor Cvetek, Boštjan Groznik (vsi Tilia Olimpija) ter napadalci Rok Tičar, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Marjan Manfreda, Robert Sabolič (vsi Acroni Jesenice), Marcel Rodman, David Rodman, oba Vienna Capitals), Mitja Šivic (Grenoble/Fra), Aleš Mušič, Žiga Pance, Boštjan Goličič, Matej Hočevar (vsi Tilia Olimpija), Anže Ropret (HDD Tilia Olimpija) in Jan Urbas (Malmö/Šve).

Na seznamu sta tudi Žiga Pavlin (Ritten/Ita), ki pa v teh dneh igra v finalu italijanskega prvenstva, ter Tomaž Razingar (Valpusteria/Brunico/Ita), ki se bo pripravam pridružil v torek. Pripravam pa se bodo nekaj dni pozneje, med 11. in 14. aprilom, pridružili še Luka Vidmar (Anchorage/ZDA), Blaž Gregorc (Södertälje/Šve) in Jan Muršak (Grand Rapids/ZDA).

Na seznamu ni več največjega slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. Teoretične možnosti za nastop v reprezentančnem dresu so izpuhtele tisti hip, ko se je skupaj z moštvom lige NHL Los Angeles Kings prebil v končnico severnoameriškega hokejskega prvenstva. Zaradi poškodbe ne bo Eda Terglava, sodelovanje pa je tik pred zdajci odpovedal Rok Pajič (Usti nad Labem/Češ).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.