Šport
51 ogledov

Rivalom sporoča: Postajam močnejši!

chris froome EPA
Britanski kolesar Chris Froome je svojim zasledovalcem poslal zlovešče sporočilo: ''Postajam vse močnejši!''

Po devetih etapah letošne Dirke po Franciji je v vodstvu nekdanji zmagovalec Chris Froome, ki ima 12 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem Tejayem van Garderenom in 27 pred tretjouvrščenim Gregom Van Avermaetom.

Njegovi največji konkurenti, preostali člani t.i. ''velike štirice'', zaostajajo za več kot minuto. Najbližje je Alberto Contador (+1:03), sledita pa Nairo Quintana (+1:59) in branilec naslova Vincenzo Nibali (+2:22).

V ponedeljek so kolesarji počivali, danes pa bo na sporedu prva gorska etapa (167 km) s ciljem na  La-Pierre-Saint-Martinu. ''Mislim, da sem letos v precej drugačnem položaju, kot sem bil pred dvema letoma,'' je svoje počutje v primerjavi s sezono, v kateri se je veselil zmage na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu, opisal Froome.

''Pred dvema letoma sem na dirko prišel izjemno pripravljen. Zmagal sem na praktično vseh dirkah pred Tourom in ko sem bil enkrat čez polovico, se mi je zdelo, da sem tik pred ciljem,'' je dodal 30-letnik.

''Letos sem bolj svež in psihološko bolje pripravljen. Vseskozi postajam močnejši. Zdaj je na drugih ekipah, da na nas vršijo pritisk. To je srce dirke. Tukaj se bo odločalo. Videli bomo, kdo je naredil domačo nalogo in kaj kdo zmore v gorah. Zdaj se dirka zares začne,'' je prepričan Britanec.

''Gre za prvo etapo z gorskim ciljem. Vsi bodo na podlagi tega sklepali, kako se bo odvijal Tour v prihodnjih dveh tednih. To je zelo pomembna dirka in hvaležen sem, da se nahajam v tem položaju in mi ni treba loviti zaostanka za drugimi. To, da sem si nabral toliko prednosti pred mojimi velikimi rivali, je sanjski scenarij. Lahko se zahvalim le ekipi,'' je zaključil Froome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.