Šport
14 ogledov

Rivalstvo novih razsežnosti

Bo Nadal potrdil svojo letošnjo premoč na peščeni podlagi. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Bliža se drugi turnir za grand slam v letošnji sezoni. Lahko na Roland Garrosu kdo preseneti, ali se obeta nova finalna poslastica med Fedexom in Rafo. Nastopili bodo tudi štirje slovenski predstavniki.

Za razpihovanje tekmovalnosti med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom sta pred drugim turnirjem za grand slam v tej sezoni poskrbela kar igralca sama.

"Roland Garros je merilo"
Roger Federer je svoj poraz v finalu madridskega masters turnirja opravičil z besedami: “Dosežek v peščenem delu sezone se meri po tem, kaj narediš v Roland Garrosu.” S Švicarjevo izjavo se Rafael Nadal ni mogel strinjati, še več – kar malo ga je zbodla. Majorčan ima za sabo tri zaporedne zmage na mastersih s peščeno podlago in bo tudi v Parizu glavni kandidat za zmago.

S slovenskim pridihom
V francoski prestolnici bodo nastopili vsaj trije slovenski predstavniki. Med posameznicami se bosta predstavili Polona Hercog in Katarina Srebotnik, pri moških pa bo tekmoval Blaž Kavčič. Organizatorji turnirja so letos povečali nagradni sklad, ki zdaj med posamezniki znaša 5.792.000 evrov (zmagovalcu pripada 1.120.000 evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.