Šport
17 ogledov

Rnić iz Celja v Göppingen

Celjani so dobili derbi s sosedi. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Momir Rnić, srbski reprezentant, po koncu sezone ne bo več nosil majice Celja Pivovarne Laško. Celjski klub se je namreč sporazumel z bundesligašem Göppingenom, kamor bo Rnić prestopil.

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sprejel ponudbo za prekinitev pogodbe z Momirjem Rnićem in bo za to prejel odškodnino. Rnić je namreč s Celjem pred začetkom te sezone sklenil štiriletno pogodbo. Kot je sedaj že jasno, bo v Celju preživel le eno sezono, nato pa se bo preizkusil v Bundesligi. Odhaja namreč v Göppingen.

Uradno še ni, vendar obstaja zelo veliko možnosti, da bo naslednji trener Celja nekdanji srbski reprezentant Vladan Matić, ki si je tudi ogledal zaključni turnir pokalnega tekmovanja pretekli konec tedna.

Roman Pungartnik, direktor Celja, je ob tem dejal: "Prejeli smo ponudbo za prekinitev pogodbe z Momirjem Rnićem, ki smo jo po pogovoru z igralcem sprejeli. Rniću se je pokazala priložnost, da zaigra v najmočnejši ligi na svetu, in glede na to, da se s pogoji oziroma odškodnino, ki nam je za to ponujena, strinjamo, smo to ponudbo sprejeli. Rnića smo si sicer želeli v ekipi za naslednjo sezono, vendar smo takšno priložnost vsi skupaj morali sprejeti. V kratkem bomo imeli za njegovo mesto drugo rešitev, Momirju pa smo za njegov prispevek v naši ekipi hvaležni in mu seveda želimo vse najboljše v novi sredini."

Momir Rnić je ob potrditvi slovesa od Celja povedal: "Dobil sem ponudbo, ki je enostavno nisem mogel zavrniti. Verjetno je želja vsakega igralca, da enkrat zaigra v Bundesligi. Meni se je ta priložnost ponudila že sedaj in glede na ostale pogoje, ki mi jih je ponudil Göppingen, mi ni preostalo drugega, kot da to sprejmem. Hvaležen sem tudi celjskemu klubu in vodstvu, ki mi ni delalo nobenih težav, tako da smo se zelo korektno in hitro dogovorili. Zelo mi je žal, tu sem se, ne glede na vse težave, ki smo jih letos imeli, počutil dobro. Celju, ki je velik klub, sem zelo hvaležen za priložnost in prepričan sem, da bo že naslednjo sezono ponovno osvojil naslov slovenskih prvakov. To mu iz vsega srca tudi želim, kot tudi to, da se v Ligi prvakov vrne tja, kjer mu je mesto."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.