Šport
15 ogledov

Roar presrečen po zadnjem skoku

Roar Ljøkelsøj je na planiški velikanki skočil še zadnjič v življenju. (Foto: Re Žurnal24 main
Norveški smučarski skakalec Roar Ljøkelsøj, ki se lahko pohvali s štirimi zlatimi kolajnami na svetovnih prvenstvih v poletih in dvema olimpijskima bronoma, je v Planici sklenil športno pot.

Ta petek je svojo kariero na planiški velikanki sklenil norveški skakalec Roar Ljøkelsøj. Zdaj 33-letni skakalec se ob koncu športne poti lahko pohvali s štirimi zlatimi kolajnami na svetovnih prvenstvih v poletih. V Planici (2004) in Kulmu (2006) je zmagal na posamični in ekipni tekmi. Osvojil je dve bronasti kolajni na olimpijskih igrah v Torinu, na normalnih skakalnicah ima dve srebri in dva brona s SP. "Roar je izjemno skromen in pameten fant. Zanj se ni bati, da ne bi uspel tudi po koncu športne poti. Norvežani imamo radi ljudi, ki iz nič nekaj dosežejo, in to je uspelo Roarju. Prihaja namreč iz zelo revne družine, njegov oče je nekaj časa živel tudi od socialne podpore. Roar je pomanjkanje nadarjenosti vseskozi nadomeščal z obilico dela," je dejal družinski prijatelj Ljøkelsøjevih Olav Goberg, ki že sedem let zaporedoma prihaja v Planico. Po Roarjevem zadnjem skoku smo klepetali z njim.

Roar, končali ste kariero. Kako se počutite v tem trenutku?
Predvsem uživam v trenutku, saj so me gledalci v Planici res izjemno lepo sprejeli. Poskušal sem poleteti čim dlje in se dostojno posloviti. Tako od slovenskih kot tudi številnih norveških navijačev. Vsem se zahvaljujem za podporo. Presrečen sem, da sta si moj zadnji polet ogledala tudi starša.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Česa se boste najbolj spominjali v svoji karieri?
Predvsem zmage na svetovnem prvenstvu v Planici leta 2004. Menim, da je to moj največji dosežek. Vedno sem zelo rad skakal tu. Zelo veliko mi pomenita tudi olimpijski kolajni.

Kaj boste počeli zdaj?
Pravzaprav še ne vem. Nisem se še popolnoma odločil. Morda se bom preizkusil kot trener, vendar si bom zdaj predvsem vzel precej časa za počitek. Nato pa bomo še videli.

Po čem bi se vas morali navijači zapomniti?
Da sem se predvsem vedno trudil storiti kar je bilo v moji moči. Nikoli ne smeš odnehati. Upam, da si bo kdo tudi zapomnil kakšnega od mojih skokov. Nekaj jih je bilo tudi dobrih.

Še morda zadnje vprašanje. Kdo bo novi svetovni prvak?
Prepričan sem bil, da bo Simon Ammann z lahkoto osvojil to svetovno prvenstvo, zdaj pa kaže, da bo precej bolj tesno v dvoboju z Adamom Malyszem. Lahko bi se zgodilo, da bo napeto vse do konca. Vseeno dajem več možnosti za zmago Simonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.