Šport
17 ogledov

Robar: "Presenetimo lahko že Slovake"

Mitja Robar verjame, da lahko presenetijo. Že jutri proti Slovaški. (Foto: Saša Žurnal24 main
Še en dan in začelo se bo hokejsko SP elitne divizije. Že v petek ob 20.15 ga bo proti Slovaški začela tudi Slovenija. "Že v prvem delu bomo poskušali presenetiti," v pogovoru pove Mitja Robar.

Branilci boste verjetno na SP imeli veliko dela …
Temu smo se na treningih tudi zelo posvečali. Glede na tekmece je realno pričakovati, da bomo imeli dovolj dela. Konec koncev na ledu sicer nista le dva branilca, ampak poskušajo obraniti mrežo nedotaknjeno tudi napadalci in vratar. Igra v obrambi bo vsekakor zelo pomembna. Treba bo igrati zelo trdo. Spoštovanje do tekmecev mora biti, a ne preveliko. Želimo pokazati, da na Slovaško ne gremo na počitnice in kar tako odigrat nekaj tekem. Igrali bomo resno, želimo si dobrega rezultata. 

Cilj je obstanek med elito. Kje boste iskali svojo priložnost?
Treba bo že na prvi tekmi iskati priložnost za uresničitev tega cilja. To bo že predpriprava za naslednje dvoboje. Ne smemo čakati le na Nemčijo ali pa na tekme v skupini za obstanek. Že v prvem delu bomo poskušali presenetiti. To se je že dogajalo. Izbranim vrstam, ki so na papirju na isti ravni kot mi, je to že uspevalo. Nazadnje, ko smo igrali na SP v Kanadi, smo na pripravljalni tekmi kar zlahka odpravili Norvežane, ti pa so se nato uvrstili v naslednji krog in se tam zelo dobro upirali tudi Kanadčanom. V nekaj podobnega moramo verjeti, takšno miselnost pa nato pokazati tudi na ledu.

"Na SP gremo brez prevelikega spoštovanja," pa pove selektor Matjaž Kopitar. Intervju z njim najdete tukaj.

Prva tekma bo s Slovaki. Kaj je mogoče doseči proti njim?
Z željo in motivacijo je mogoče doseči marsikaj. Njihova kakovost je sicer nesporna. Mimo tega ne moremo. So tudi zelo izkušeni, njihovi hokejisti pa igrajo v najmočnejših ligah, tudi v NHL. Če bomo pokazali zelo trdo igro, brez nekega pretiranega spoštovanja, jih morda lahko tudi presenetimo. Bomo videli, kako se bodo odzvali na takšno igro. Verjetno si mislijo, da ne bomo pokazali pravega odpora in da smo k njim prišli na počitnice.

V pripravah se je kakovost vaše igre iz tekme v tekmo dvigovala …
To se odraža tudi na treningih. Napredovali smo taktično, tempo pa je bil vsak dan nekoliko boljši. Menim, da bomo v petek že povsem pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.